24.3 C
Budapest
szombat, június 22, 2024
Home Egyéb A háromezredik Füles

A háromezredik Füles

0
A háromezredik Füles

Sajtótörténelmet ír Magyarország első rejtvénylapja, a Füles, amelynek augusztus 19-én jelenik meg a háromezredik száma.

Az 1957 óta megjelenő hetilap oldalain eddig több mint 39 000 keresztrejtvény, 3800 híresség és 500-nál is több mű képregényváltozata tűnt fel, valamint az első Poénvadászat, Plusz egy vicc és a Bűvös négyzet (Sudoku) feladványok közlése is a laphoz köthető – tájékoztatta közleményben a kiadó az MTI-t.

A Füles eddig háromezer héten keresztül több tíz millió embernek nyújtott kikapcsolódást, szórakozást, játékot, kihívást. Az 57 évet átölelő időszakban az újság nevével összeforrt egyebek mellett a Tanár úr, kérem! című kvízrovat is, amelyben 40 ezernél is több kérdést tettek fel a lap olvasói.

A Füles már a bulvárlapok megjelenése előtt sok színművészt, tévés személyiséget, énekest, zenekart és modellt mutatott be, az elmúlt időszakban 3800 híresség tűnt fel borítóoldalain, a legtöbbször (13 alkalommal) Kovács Kati, Kossuth-díjas énekesnő szerepelt a címlapon.

A több ezer nyeremény között az évek során kisorsoltak pecsétgyűrűt, autóbuszjegyet, festményt, nyalókát, báli meghívót, szerszámosládát, édességcsomagot, szüretelést, színházbérletet, eurót vagy éppen élő malacot is. Ez utóbbi pályázat bizonyult a legnépszerűbbnek: 80 000 megfejtés érkezett rá 1969-ben. Az elmúlt háromezer hét alatt összesen 115 000 000 forintnál is több készpénzt sorsoltak ki az olvasók között.

A lap számára a megújulás is fontos: a Füleshez köthető az első magyar nyelvű skandi rejtvényalkalmazás kifejlesztése is.

A jubileumi szám Retró válogatás című kiemelt blokkal és egymillió forint összértékű nyereménnyel ünnepli a 3000. számot.

Fotó: retronom.hu