24.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Pályaudvar Kiállítás Portugália lesz a díszvendég

Portugália lesz a díszvendég

0
Portugália lesz a díszvendég
Fotó: IB.hu

Portugália lesz a 76. Madridi Könyvfesztivál díszvendége, amelyet 2017.május 26-án nyit meg ünnepélyes keretek között a spanyol királyi pár és Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök.

„Madrid, az olvasás városa”, így szól az 1933 óta minden évben megrendezett nemzetközi vásár idei mottója – mondta Manuel Gil, a rendezvény igazgatója keddi programismertető sajtótájékoztatóján Madridban.

A főváros szívében található Retiro parkban 367 hófehér pavilont állítanak fel, ahol mintegy 500 kiállító, többségében könyvesboltok és könyvkiadók kínálatából válogathatnak az érdeklődők, akik emellett számos kísérőprogramon is részt vehetnek, lesznek például felolvasások, pódium beszélgetések.

A spanyol irodalom legjelentősebb éves eseményén a kiadók felvonultatják legnépszerűbb szerzőiket, akikkel személyesen is lehet találkozni, beszélgetni, dedikációt kérni. Ezúttal a legnépszerűbb kortárs portugál írók is köztük lesznek, mint például Nuno Júdice, Goncalo M. Tavares, Daniel Faria, Alfonso Cruz, Joao de Melo vagy José Luis Peixoto.

Az igazgató szerint a kapcsolódó rendezvények valamint a várható két milliós látogatószám a legnagyobb nemzetközi könyvvásárok sorába emeli a madridi eseményt.

A könyvkínálatban minden évben felbukkannak magyar szerzők művei is, leggyakrabban Márai Sándor spanyol fordítású írásait lehet felfedezni a standokon.

A Madridi Könyvfesztivál június 11-ig tart.

Forrás: MTI-hír

Fotó: IB.hu