22 C
Budapest
2018. július. 20, péntek
A kákabélűeknek rumos palacsinta – Krúdy

A kákabélűeknek rumos palacsinta – Krúdy

A hihetetlenül izgalmas életű, Nyíregyházán született író, hírlapíró, a modern magyar prózaírás kiváló mestere, nem csak írni, de enni is nagyon szeretett. Egy morzsányi történet, ami nevéhez fűződik.

Egyéves a Nem Adom Fel kávézó

A Nem Adom Fel Cafe & Bar Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója, születésnapját ünnepelte.

Az ajakvirágú újra trendi – chia mag

Néhány éve a legegészségesebb magvak egyikeként tartják számon. Az EU 2009-ben jóváhagyta, mint új élelmiszer-összetevőt.

Ultreform 75 Depose – kapocs az üveghez

A legideálisabb háztartási befőttes üveg. Minősége minden hasonló üvegnél jobb, tehát árban a legolcsóbb!

Fűszeres pulykamell répapürével, cukkini-szalmával

Egy nehéz nap után, egy minden tekintetben könnyű étel, még azoknak is, akik csak évente kétszer nézik meg magukat a serpenyőjük oldalában.

Öreg verdák csokival

Szerencsen immár kilencedik alkalommal rendezik meg az Országos Csokoládéfesztivált. 2016. augusztus 26-28.-ig.

Szalonnás-zöldséges pulyka saslik

A pulykamellet, füstölt szalonnát, piros paprikát, sárga húsú paprikát, a meghámozott lilahagymát éles késsel nagyjából egyforma méretű darabokra vágjuk, váltakozva 8 bambusznyársra húzzuk.

Bűzlő fagylalt – Csehország

Az olmützi sajtot a köznyelv egyszerűen csak büdös sajtnak nevezi. Most sárga fagyi gombócok alapanyagává vált.

Birinyi babos bornyú

Nem csak főznek a Birinyi Rozsdás Pengék, hanem kézi aratóversenyeken, hagyományőrző programokon vesznek részt. Az egyik nyertes ételünk a Birinyi babos bornyú, aminek receptje most már nálunk is olvasható.

Dinnyesaccolás lekvárral

Dinnyenapot rendeznek 2016. augusztus 6-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a vendégek kóstolhatnak a mézédes gyümölcsből és az is kiderül, idén ki lesz a legjobb dinnyesúlysaccoló.