Kezdőlap Bableves és csülök

Bableves és csülök

Fűszeres pulykamell répapürével, cukkini-szalmával

Egy nehéz nap után, egy minden tekintetben könnyű étel, még azoknak is, akik csak évente kétszer nézik meg magukat a serpenyőjük oldalában.

Öreg verdák csokival

Szerencsen immár kilencedik alkalommal rendezik meg az Országos Csokoládéfesztivált. 2016. augusztus 26-28.-ig.

Szalonnás-zöldséges pulyka saslik

A pulykamellet, füstölt szalonnát, piros paprikát, sárga húsú paprikát, a meghámozott lilahagymát éles késsel nagyjából egyforma méretű darabokra vágjuk, váltakozva 8 bambusznyársra húzzuk.

Bűzlő fagylalt – Csehország

Az olmützi sajtot a köznyelv egyszerűen csak büdös sajtnak nevezi. Most sárga fagyi gombócok alapanyagává vált.

Birinyi babos bornyú

Nem csak főznek a Birinyi Rozsdás Pengék, hanem kézi aratóversenyeken, hagyományőrző programokon vesznek részt. Az egyik nyertes ételünk a Birinyi babos bornyú, aminek receptje most már nálunk is olvasható.

Dinnyesaccolás lekvárral

Dinnyenapot rendeznek 2016. augusztus 6-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a vendégek kóstolhatnak a mézédes gyümölcsből és az is kiderül, idén ki lesz a legjobb dinnyesúlysaccoló.

Kuglófsütő tál készítése

Kuglófsütő tál készítése: Tóth Eszter keramikus

Warhanek úr és Budapest

Legalább négy városban avatták díszpolgárrá, kitüntetéseket kapott, bejárta a fél világot az Osztrák-Magyar Monarchia idején kereskedőként és gyártulajdonosként.

Évszázados tradíciók – Dr. Oetker

Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban még 2016. február 28-ig látogatható az Évszázados tradíciók – Dr. Oetker múltja és jelene címmel nyílt kiállítás.