22 C
Budapest
2018. július. 20, péntek

MajdNEM – GlobART Társulat

Kevésbé őszinte, önző világunkban bűntudat nélkül játszadozunk másokkal, ha érdekünk úgy kívánja. A GlobArt Társulatának MajdNEM című darabja éppen ezt a témát boncolgatja.

A Hátsó Kapuban – Suttogók

Az Andaxínház előadása József Attila verseibe való befelé hallgatózás, olykor bensőséges csendekkel.

A bérlethez deszka is jár – Miskolc

Aki 2016. szeptember 4-én bérletet vásárol a Miskolci Nemzeti Színházban az hazavihet egy darabot a világot jelentő deszkákból.

Kapás novellák kisfilmeken – Eszenyi

Eszenyi Enikő több kisfilmet rendez egykori mestere, Kapás Dezső novelláiból. A forgatások augusztusban kezdődtek, bemutató 2016. október 23-án a Pesti Színházban.

Egy faun alkonya – Szkéké

1912 telén Budapest művészvilága lázban égett, ugyanis a fővárosban a világhíres Cári Orosz Balettegyüttes tartott előadásokat, benne Vaclav Fomics Nyizsinszkij táncossal.

Jó estét nyár, jó estét szerelem – Vígszínház

Csaknem 40 évvel ezelőtt, 1977-ben a Vígszínházban volt az ősbemutatója annak a Fejes Endre regénye alapján készült darabnak, a "Jó estét nyár, jó estét szerelem"-nek, amit most - 2015. szeptembertől - ismét műsorára tűzött a Pesti Színház.

Hobo a Gyulai Várszínházban

Január 8-án este hét órától Hobo lesz a vendég a Kamaraterem színpadán. Hármasoltár a címe az önálló estjének, amelyben Hobo annak a három géniusznak