22 C
Budapest
2018. július. 20, péntek

Zuckerberg és a globalizáció

A Facebook alapítója szerint ügyelni kell arra, hogy az emberi közösség globálissá válása mindenki számára hasznos legyen.

Gyújts fényt a sötétségben – Lámpamúzeumok

Új 3D-s bélyegsorozat, amelyekből egy, lámpamúzeumba hívogat. Ezen kívül, további kettőt ajánlunk mi is.

Magyar műszer – a fákért

A fák terhelhetőségének vizsgálatára akusztikus tomográfot használnak.

Doogee X5 Max Pro teszt – Hány zenés a kvarc órád?

Az Doogee X5 Max Pro 5" HD kijelzővel, 2GB memóriával és elvileg 1,3GHz Quad Core processzorral, 4G-LTE modemmel, 4000mAh akkuval és ujjlenyomat olvasóval kecsegtet. De tényleg ez lenne a gyártó új befutója az olcsó készülékek terén?

Szomjan halt az utolsó mamut

A gyapjas mamutok nagy része nagyjából 10 500 évvel ezelőtt halt ki, a vadászok és a környezeti változások okozták pusztulásukat a tudósok szerint.

Kukac vagy macskafarok

A legismertebb jel a multimédiával és az Internettel kapcsolatban a kukac: @, amely a számítógépes korszak jelképének számít.

A ragadozó dínók titkos fegyvere

Az egyedülálló fogszerkezet jelentette a ragadozó theropoda-dinoszauruszok titkos fegyverét, amelynek köszönhetően a legnagyobb zsákmányállatokkal is könnyűszerrel megbirkóztak - állítják a Toronto Mississauga Egyetem kutatói, akik eredményeiket a Scientific Reports című folyóiratban ismertették.

125 éves a Nintendo

A napokban ünnepli 125. születésnapját a Nintendo, ebből az alkalomból kicsit visszatekintük a cég múltjába. A vállalatot Jamaucsi Fuszadzsiro alapította Kiotóban, 1889. szeptember 23-án Nintendo Company,...

A Magyar Posta új csomagautomatái

A Magyar Posta tíz fővárosi és huszonöt vidéki helyszínen kezdte el a csomagautomaták tesztelését. A tesztidőszak várhatóan áprilisig tart, ezt követően használhatják majd az...

Robotautók versenye a műszaki egyetemen

Robotautóját indítja egy résztvevő a műszaki egyetemen immár ötödik alkalommal megrendezett RobonAUT versenyen 2014. január 11-én. A mesterszakos mérnökhallgatókból álló csapatoknak olyan kisautókat kellett...