Kezdőlap Allegro

Allegro

CAFe Budapest – Bartók Béla

2016. október 7. és 23. között CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

A Marton Éva Énekverseny győztese

Idén is megrendezték a Marton Éva Énekversenyt, ahol természetesen díjazták a legjobbakat.

Góbé – az élvezhető népzene

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói. Szándékuk, hogy mindenki számára közelebb hozzák a népzenét, merőben új és élvezhető formában.

Megy a szekerük – Kerekes Band

A Kerekes Band 2016. szeptember 8-án jelenteti meg legújabb albumát Back To Følk címmel.

Barások közt – Tárnok

A Bara zenekar, a Tárnokon folyó patakról kapta a nevét. 2000-ben alakultak, lelkes, népzenét tanuló fiatalokból. 2014-ben jelent meg első lemezük.

Whiplash – egy ütős film

A film egy fiatal fiú zeneiskolai tanulóból „zenésszé válásának” küzdelmes útját mutatja be. Legnagyobb célja, hogy elit zenei iskolája kiváló dobos növendéke legyen.

Rockzenész festők – RAM

A magyar rockzenész festők első országos kiállítása lesz látható 2016. augusztus 1-től szeptember 25-ig a Budapesten lévő Rockmúzeumban.

Jacques Loussier – 80 és dupla

Szerepet játszott a dzsessz fejlődésében, azzal, hogy egy addig többé-kevésbé érintett területre merészkedett: a múlt század derekán fiatal zongoristaként Bach zeneműveire improvizált, ennek köszönheti sikerei elindulását.

Mr Bernaat és a herfli

Éppen annyira játékos a neve, mint amennyire felfedezésre érdemes a zenéje, Kertész Bernaat Károly blues-harmonikás, dalszövegírónak. Szerelme a zene, a jazz-blues, pontosabban jazz szaxofonon, de még inkább blues harmonikán. Liverpooltól Budapestig, őt a zene és a hangszerei kísérik.