22 C
Budapest
2018. július. 20, péntek

Portugália lesz a díszvendég

"Madrid, az olvasás városa", így szól az 1933 óta minden évben megrendezett nemzetközi vásár idei mottója.

Gyakorlati utópiák – Mújdricza Péter

Határokat feszegető kiállítás, kétnapos konferenciával, ahol az építészet mellett szó esik űrkutatásról, matematikáról, képzőművészetről és színházról is.

Trifla múzeum – Jászszentandrás

Alexandre Dumas író szerint „a szarvasgomba a hölgyeket gyengédebbé, a férfiakat szeretnivalóbbá teszi”. Ki gondolná, hogy az igen értékes gombának még múzeumot is nyitnak a Jászságban.

Gyújts fényt a sötétségben – Lámpamúzeumok

Új 3D-s bélyegsorozat, amelyekből egy, lámpamúzeumba hívogat. Ezen kívül, további kettőt ajánlunk mi is.

KOKAS 90

Kokas Ignác Kossuth-díjas festőművész emlékkiállítása. Megnyitó 2016. október 14-én 18 órakor.

Művészetek találkozása – Millenáris

2016. október 13-16-ig a budapesti Millenárison, ahová a művészek és a műgyűjtés szerelmesei vélhetőleg majd szívesen térnek be.

50 éves drMáriás – tárlat Pécsett

drMáriás eddigi képzőművészeti pályáját és új képeket bemutató, nagyszabású kiállítás nyílik 2016. szeptember 30-án a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed M21 Galériájában.

Barbár ékszerek, szarmata harcosok

Régészeti kiállítás nyílt a szegedi Kass Galériában. A barbároknak nevezett népek Szeged körüli életét ismerhetik meg az érdeklődők.

Tetteiben neve él – Todoreszku

A budapesti Országos Széchényi Könyvtár kiállítást rendez a 150 éve született Todoreszku Gyula páratlan értékű könyvtárából.

Városi design – Bringológia

A kortárs design tömegével hozza létre a városi kerékpározáshoz kapcsolódó tárgyakat. 2016. november 27-ig a budapesti Iparművészeti Múzeumban most bárki megtekintheti őket.