24.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Art Moments – avagy művészet a stégen

Art Moments – avagy művészet a stégen

0
Art Moments – avagy művészet a stégen

2014. augusztus 6-án az Art Moments összművészeti fesztivál helyszíne a városligeti csónakázótóra épített mintegy 800 négyzetméteres stég.

Az augusztus 20-ig tartó Art Moments Central European Visual Art Festival (AMS) elsődleges célja bemutatkozási lehetőséget nyújtani a kortárs képző- és iparművészeknek nem megszokott környezetben.

Mi lesz még?

A kortárs képzőművészeti kiállítások mellett a csónakázótóra épített stégen közép-európai, magyar és arab művészek munkáit tekintheti meg a közönség, emellett irodalmi beszélgetések, felolvasások, zenés slam est, filmvetítés, workshop, salsa est és interaktív városismereti verseny is színesíti a programkínálatot.

Kik alkottak a stégre?

A fesztiválra a Cap Kuwait élő performansszal készül, bemutatkozik az Egyesült Arab Emirátusokban működő Abu Dhabi Art Hub kortárs arab művészettel foglalkozó szervezet, a Best of Diploma kiállítás a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem végzős hallgatóinak munkáiból válogat, emellett a Cégér – Jó bornak tervezz címkét! formatervezési pályázat terveit is megtekinthetik az érdeklődők. A rendezvényen láthatók többek között a Munkácsy-díjas Pistyur Imre szobrai, Kelemen Zénó vízre kihelyezett szobra, Asztalos Zsolt videósorozata, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Mercedes Benz közös projektje.

Kik lesznek a meghívott vendégek?

Az irodalmi programok vendége lesz mások mellett Térey János, Rutkai Bori és a Specko Jedno, Dés László, Dragomán György, Szabó T. Anna, Tóth Evelin és a TrioM dzsessztrió, valamint több slammer, köztük Mavrák Kata Hugee, Kemény Zsófi és Simon Máron.

És még…

A fesztivál idei programja a „melting pot” (olvasztótégely) tematika köré szerveződik, a „teret adni, teret hagyni” mottó jegyében. Fenyvesi Áron, a közép-európai kortárs művészeket bemutató válogatás kurátora szerint a közép-európai régió évszázadok óta olyan nemzetiségi olvasztótégely, amelyben sok nép, nemzet kreativitása keveredett össze.

A fesztivál szeptemberben Debrecenben, októberben pedig Pécsen folytatódik.

MTI Fotó: Czimbal Gyula