33 C
Budapest
hétfő, augusztus 15, 2022

A Magyarok óriásgyertyájához Te is postázz alapanyagot !

Author

Categories

Share

A Kárpát-medence és a világ magyarlakta területeiről elküldött fehér gyertyákból öntik ki a Magyarok óriásgyertyáját, amelyet a fővárosi Városháza parkban felállított koszorún advent utolsó vasárnapján lobbantanak majd lángra.

A Magyarok óriásgyertyája a messzi városok, falvak, tanyák és az ott élő – egymásról mit sem tudó – emberek, a világ magyarsága összefogását és összetartozását jelképezi.

Az Advent Budapesten rendezvénysorozat helyszínén, a Városháza parkban felállított óriáskoszorú negyedik lila gyertyáját cserélik le az addig összegyűlő fehér gyertyákból öntött óriásgyertyával, amelyet advent utolsó vasárnapján gyújtanak meg.

gyertya

A gyertyák begyűjtése az egész karácsonyi időszak alatt, majd vízkereszt után is folytatódik. A december 22-én meggyújtani kívánt óriásgyertya csonkjából és a karácsony után érkező fehér gyertyákból öntik ki a szervezők a jövő évi négy óriásgyertyát.

A különleges projekt részletei, köztük a cím, ahol a gyertyákat várják, megtalálható a https://magyargyertya.wordpress.com internetes oldalon.

Author

Share