14.9 C
Budapest
szombat, április 13, 2024
Home Allegro A Trabantból rock szól

A Trabantból rock szól

0
A Trabantból rock szól
Fotó: Trabant Presszó

Amikor elindul a HÉV az Örs vezér térről, egyszer csak útközben egy kék Trabant orrát véljük felfedezni. Nem parkol, nem világít, éppen csak kikukkant egy lakóház alsó szintjéből. Hm, később gyalogosan vissza térve,  jól látjuk, hogy nem csak délibáb volt, hanem a Trabant Presszó bejárata felett tényleg egy Trabant eleje díszeleg. Nosztalgiázva figyeli az út túloldalán lévő töltőállomást, őt meg a betérő vendégek nézegetik. Mi meg Schrott Pétert, az egyik tulajdonost kérdeztük minden féléről, ami éppen az eszünkbe villant. Persze leginkább a pince foglalkoztatott…

Fotó: TP
Fotó: TP

– A Trabant Presszóba belépve felvetődik a kérdés, hogy hol van a kék járgány közepe? Az eleje és a hátulja megvan, de mi történt az ülésekkel?

– A Trabantot, ami a Presszó homlokzatán van, elég rossz állapotban vásároltuk, viszonylag olcsón. Szétvágtuk, az eleje, és hátulja be van építve a hely ajtajánál. A többi alkatrész, vagy nagyon rossz állapotban volt, vagy ki van állítva, mint egyéb díszítő elem. Az ülések teljesen szét voltak ázva, így azokat nem nagyon lehetett semmire használni. Sajnos az „autentic” régi világos kék szín elfogyott a festékboltban, ezt az erősebb kéket találtuk.

 

trabant-9
Az egyik díszítő elem…

-Volt itt Zuglóban, a Keresztúri út 104-ben egy Sarkantyú nevű kocsma, miképpen lett a Sarkantyúból Trabant Presszó? Kik láttak benne fantáziát?

– Három ambiciózus barát indította a presszót: Dávid, Attila és Péter. A Sarkantyú söröző már régóta nem működött, a helyiség kiadóvá vált, így hát lecsaptunk rá, mivel nagyon forgalmas, és jól látható helyen van. Sok szempont miatt döntöttünk emellett az üzlet-helység mellett, mint például a bővíthetőség. Van egy 50 m²-es pincéje, amit szeretnénk majd a jövőben használni.

trabant-4
Fotó: TP

– Valójában ez most kocsma vagy presszó vagy mindkettő?

– Mindkettő.

trabant-8
Itt kérhetsz…

-Trabant darabok, HÉV, wifi, zenegép, csocsó, kávé, sör… és még mi minden várja a betérőket?

– A HÉV sajnos még nem várja meg az utasait az ajtóban, csak elrobog a presszó mellett. A zenegépet pihentetjük, mert „rettenetes” zenék voltak benne, és mindenki a hangerő miatt panaszkodott. Aki pénzt dobott bele, az érthető módon szerette volna hangosabban hallani, de a szomszédok ezt nehezen tolerálták, és olykor már mi is… Ez egy külvárosi, beszélgetős, alapozós hely, nagyon kellemes hangulattal, és árakkal, folytonos italakciókkal és bővülő kínálattal.

trabant-2
Az asztalok…

    

trabant-6
A plafon…

– Kik járnak ide, milyen korosztály? Rendezvények vannak… Egyáltalán Trabanttal lehet parkolni?

– Általában egyetemisták jönnek a legszívesebben, de 18 év felett szinte minden korosztály megtalálható, a Trabant mindenkinek mond valamit. A hely így  lassan kultusz hellyé válik. Alacsony áraink miatt szeretik a fiatalok, de az igényesebb, beszélgetős közönség sem riad vissza a rendszeres látogatástól.

Megkeresett már jó pár trabantos, sőt több Trabant egyesülettel állunk kapcsolatban. Szeretik a helyet! Volt egy család, akik csak ezért jöttek fel vidékről, hogy megnézzék a presszót, sőt egy bácsika is beállított, hogy ő Németországban, a Trabant gyárban dolgozott 25 évig, és hogy alig akart hinni a szemének, amikor elment a presszó mellett hévvel.

Természetesen van, aki hozza a Trabantját is…

Fotó: Trabant Presszó
Fotó: Trabant Presszó

– Igaz a hír, miszerint volt már rádió közvetítés is a Trabant Presszóból?

– Igaz. De valójában még van is, 0-24 órában, mivel a Rockvilág.hu rádiónak a Trabant Presszó ad otthont, harmonikusan tudunk együtt dolgozni. Ez az „utastérből” ugyan nem látható, mert a hátsó helységben van, de a rock folyamatosan szól!

trabant-10
Fotó: TP

– Távolabbi célok? Elképzelések…

– Mindig ötletelünk, bővülünk, fejlesztünk. A célok között szerepel például, hogy nyissunk majd több Trabant Presszót is a város más pontjain. Két éve sikeresen működünk. Az emberek szeretnek ide járni, jó a hangulat, és ezt a jövőben még kellemesebbé szeretnénk varázsolni! Váljon mindenkinek az egészségére!

 

Fotó:TP
Grafika: TP