23.7 C
Budapest
kedd, április 30, 2024
Home Egyéb 211 éves az OSZK Fél áron bérlet, ingyenes napijegy

211 éves az OSZK Fél áron bérlet, ingyenes napijegy

0
211 éves az OSZK  Fél áron bérlet, ingyenes napijegy
Bűnök és szenvedélyek – Mi a krimi ?

211 éves az Országos Széchényi Könyvtár

Fél áron éves bérlet, ingyenes napijegy

November 25-én az Országos Széchényi Könyvtár (Budavári Palota „F” épület) alapításának 211. évfordulója alkalmából Széchényi Emléknapot tart.

Ennek örömére lesz nosztalgia nyitvatartás, ahol a Törzsgyűjtemény olvasótermei reggel 9 és este 8 óra között nyitva lesznek, szolgáltatásaik a hétköznapi nyitva tartás szerint működnek.

Lesz beiratkozási akció, vagyis 50%-os kedvezmény az éves bérlet árából! (A kedvezmény a kártyadíjra nem vonatkozik.) A programok és kiállítások díjmentesen – az olvasótermek ingyenes napijeggyel – látogathatók.

Ezen a napon három programmal várják az olvasókat, melyeket éjfélig lehet látogatni!

Déli 12 órától ” A könyv, amit senki sem olvasott – Egy királygyilkosság anatómiája – Ransanus és a sárkány” – ízelítő Farkas Gábor Farkas (Régi Nyomtatványok Tárának vezetőjének) történet-maratonjából. Emellett megtekinthetik „A tekintet érintése”címmel Mészáros Géza festőművész retrospektív kiállítását és Benkő Imre fotóművész „Acél-Mű. Ózd 1987-2012.” című tárlatát.

Gróf Széchényi Ferenc és szellemisége

„A nemzeti könyvtár immár 211 éve a magyar kulturális örökség őrzője. Minden év novemberében az alapítási ünnepen emlékezünk meg a hazafias érzésű, felvilágosult mágnásról, gróf Széchényi Ferencről. Azt valljuk, alapítónk szellemiségét akkor tartjuk életben, ha hozzáférhetővé tesszük a ránk bízott értékeket a lehető legtöbb formában – legyen ez helyben használat, távoli elérés, kiállítás, formális vagy informális képzés, múzeumpedagógia vagy bármilyen más rendezvény. November 25-én sokrétű és sokszínű tevékenységünkből – tudományos ülésszaktól a kiállításmegnyitókig, tárlatvezetésektől, körsétáktól a történet-maratonig, – adunk ízelítőt az olvasók, látogatók, illetve egykori és jelenlegi kollégáink számára” -vélekednek az OSZK munkatársai.

Ünnepeljünk velük!