33 C
Budapest
hétfő, augusztus 15, 2022

211 éves az OSZK Fél áron bérlet, ingyenes napijegy

Author

Categories

Share

211 éves az Országos Széchényi Könyvtár

Fél áron éves bérlet, ingyenes napijegy

November 25-én az Országos Széchényi Könyvtár (Budavári Palota „F” épület) alapításának 211. évfordulója alkalmából Széchényi Emléknapot tart.

Ennek örömére lesz nosztalgia nyitvatartás, ahol a Törzsgyűjtemény olvasótermei reggel 9 és este 8 óra között nyitva lesznek, szolgáltatásaik a hétköznapi nyitva tartás szerint működnek.

Lesz beiratkozási akció, vagyis 50%-os kedvezmény az éves bérlet árából! (A kedvezmény a kártyadíjra nem vonatkozik.) A programok és kiállítások díjmentesen – az olvasótermek ingyenes napijeggyel – látogathatók.

Ezen a napon három programmal várják az olvasókat, melyeket éjfélig lehet látogatni!

Déli 12 órától ” A könyv, amit senki sem olvasott – Egy királygyilkosság anatómiája – Ransanus és a sárkány” – ízelítő Farkas Gábor Farkas (Régi Nyomtatványok Tárának vezetőjének) történet-maratonjából. Emellett megtekinthetik “A tekintet érintése”címmel Mészáros Géza festőművész retrospektív kiállítását és Benkő Imre fotóművész “Acél-Mű. Ózd 1987-2012.” című tárlatát.

Gróf Széchényi Ferenc és szellemisége

“A nemzeti könyvtár immár 211 éve a magyar kulturális örökség őrzője. Minden év novemberében az alapítási ünnepen emlékezünk meg a hazafias érzésű, felvilágosult mágnásról, gróf Széchényi Ferencről. Azt valljuk, alapítónk szellemiségét akkor tartjuk életben, ha hozzáférhetővé tesszük a ránk bízott értékeket a lehető legtöbb formában – legyen ez helyben használat, távoli elérés, kiállítás, formális vagy informális képzés, múzeumpedagógia vagy bármilyen más rendezvény. November 25-én sokrétű és sokszínű tevékenységünkből – tudományos ülésszaktól a kiállításmegnyitókig, tárlatvezetésektől, körsétáktól a történet-maratonig, – adunk ízelítőt az olvasók, látogatók, illetve egykori és jelenlegi kollégáink számára” -vélekednek az OSZK munkatársai.

Ünnepeljünk velük!

Author

Share