24.7 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Ásó, ecset, nagykaland, no meg őskori lepény

Ásó, ecset, nagykaland, no meg őskori lepény

0
Ásó, ecset, nagykaland, no meg őskori lepény

Ismét különleges családi napra várják az érdeklődőket Százhalombattán 2014. augusztus 17-én 10-től 17 óráig a Régészeti Parkban.(Poroszlai Ildikó u. 2.)

Lesz kézműves foglakozás, régészkedés, különleges honfoglalás kori bemutató, játék és korabeli ételkóstoló is.

ásó, kapa-1

Délelőtt 10 órától régész segítségével „mű – ásatással” indul a kincskeresés. A látogató a régészeti leletek feltárásától a feldolgozásig követheti a leletek útját, miközben megismerhetik a település történelmét.

Délben 12 órától az ételkóstolón – régi korok ízeit kínálják, ami most „bográcsos káposzta lesz gabonával”. Mellé, egészen a program végéig, lesz még őskori lepény is!

13 órától Hidán Csaba és csapatának honfoglalás kori viselet, harci- és fegyverbemutatójára kerül sor. Ahol a látogatók is kipróbálhatnak egy- két harci technikát.

14 órától a honfoglalás kori műhelyben készíthetnek gyöngyös ékszert, pártát, de halászhálót is köthetnek.

Vezetővel időutazáson vehetnek részt azok, akik szeretnék megismerni az őskori parkot. Egész nap a „száz halmok” egyikét, a 2700 éves eredeti helyén feltárt halomsírt is megnézhetik. Itt a kor temetkezési szokásával ismerkedhetnek.

A parkban található labirintusban is nézelődhetnek a gyerekek! Aki szeretne a park elől induló „Százlábú” tanösvényen végigmenni, az kirándulhat a bronzkori – és a vaskori földvárba, felfedezve a környék természeti értékeit.

További telefonos info : 06 30 9966 045; 06 23 354 591