14.3 C
Budapest
csütörtök, június 4, 2020

Brokkolis tésztasaláta

Author

Categories

Share

Brokkolis tésztasaláta, szárított paradicsommal és fenyőmaggal

Hozzávalók

Brokklolis tésztasaláta
Nagyításhoz kattints a képre!

30 dkg brokkoli

só, őrölt fehérbors

1 kávéskanál őrölt szerecsendió

1 dl extra szűz olívaolaj

4 evőkanál szárított paradicsom

1 cs petrezselyem

4 ek pirított fenyőmag

fél-fél db piros-sárga kaliforniai paprika

Elkészítése 

A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, lehűtjük, és leszűrjük. A brokkolit apró rózsára szedjük, megmossuk, sós forróvízben roppanósra forrázzuk, majd leszűrjük. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Lazán hozzákeverjük a durvára vágott, szárított paradicsomot, az aprított petrezselymet, a fenyőmagot. Az így elkészített salátát pár órára hűtőbe tesszük, majd tányérra halmozzuk, és megsózzuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikával.

Author

Share