Cseresznyés rakott kuglóf
Cseresznyés rakott kuglóf

Hozzávalók:

 

40 dkg liszt

1 csomag szárított élesztő (7g)

1 jó csipet só

12 dkg cukor

2 tojássárgája

meleg tej

4 dkg margarin

A töltelékhez:

30 dkg magozott cseresznye

1 evőkanál porcukor

1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. A liszthez hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót, cukrot, a tojássárgájákat és annyi meleg tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk az olvasztott margarinnal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva, legalább a duplájára kelesztjük.
  2. A cseresznyét megszórjuk a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, összeforgatjuk.
  3. A megkelt tésztából nagyobb dió nagyságú darabokat csípünk lisztes kézzel, tenyérrel meglapítjuk, pár szem cseresznyét teszünk a közepére, a széleit középre behajtjuk és az így elkészített, kigömbölygetett kicsi tésztagombócokat vajazott kuglófformába sorakoztatjuk. Ha újból megkelt, 180 C-fokos sütőben, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
  4. A megsült rakott kuglófot kihűtjük, megszórhatjuk vaníliás porcukorral és cikkekre vágva tálaljuk.

 

Elkészítési idő: 150 perc

Mennyiség: 8 szelet

Tipp:

A friss cseresznye helyett, használhatunk befőttet vagy fagyasztottat is, vagy akár más gyümölcsöket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + tizenegy =