24.7 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Első lemez – Második Műszak

Első lemez – Második Műszak

0
Első lemez – Második Műszak
Második Műszak

A Fonó gondozásában megjelent a Második Műszak első lemeze. A más formációkban aktív, többségében Kossuth díjas tagok igazi, minőségi örömzenélése ez a lemez, olyan barátokkal mint Presser Gábor, Ferenczi György vagy Mező Misi.

Második Műszak
Második Műszak

“A Második Műszak zenekart azért alakítottuk meg, mert az elmúlt évek során rengeteg olyan zenei ötlet született, amelyet az anyazenekarunkban, a Csík zenekarban nem tudtunk megvalósítani. Nagyon kedveljük az ötvenes-hatvanas évek zenéit és nagyon nagy hatással volt ránk Brian Setzer és a Stray Cats valamint a korszak más nagy szerzői, előadói. Arra gondoltunk tehát mi négyen: Barcza Zsolt(cimbalom), Bartók József(nagybőgő, basszusgitár), Makó Péter(fúvós hangszerek) és Szabó Attila(gitár, ének), hogy elhívjuk kedves zenészbarátainkat: Mihalik Ábelt (dob-Kiscsillag zenekar) és Pintér Zsoltot (mandolin, akusztikus gitár, ének-Rackajam) és közösen életre hívunk egy jó kis szabadidőzenekart. Ez lett a beszédes nevű „Második Műszak”. Repertoárunkban a korszak és a nagy példaképek dalai mellett saját szerzemények szerepelnek. Mindez, nagyjából rockabilly – rock and roll – rhythm and blues stílusban.“ -vélekedik Szabó Attila.

Hogyan születtek a dalok?

„A dalok csak úgy jöttek … Néha maguktól, valami régi-régi emlék kapcsán, amit sokáig – talán már félig el is feledve – hordoztunk magunkban, igazából nem is gondolva rá. Most viszont már látjuk, hogy valamiért mégsem ment ki a fejünkből. És persze volt olyan is, ami teljesen friss élmények alapján született. No hát ennek sem álltuk útját…

Így hallható a lemezen Kispál és a Borz-, LGT-, Brian Setzer- és Elvis-dal is. Nagy örömünkre a felvételeken közreműködnek szívünknek kedves zenészbarátaink: Ferenczi György, Mező Misi és Presser Gábor.

A dalok pedig csak úgy jönnek továbbra is…Igyekszünk világra segíteni őket, nem csak magunk, hanem a reméljük a közönség megelégedésére is. Ez a lemez ennek a közös munkának az első kézzel fogható eredménye. Hallgassák legalább olyan szeretettel, mint ahogy mi készítettük!” -olvashatjuk az új lemez borítóján.

Tagok:

Barcza Zsolt – Cimbalom

Bartók József – Nagybőgő, Basszusgitár

Makó Péter – Fúvós hangszerek

Mihalik Ábel – Dob

Pintér Zsolt – Mandolin, Gitár, Ének

Szabó Attila – Gitár, Ének

Közreműködött:

Ferenczi György – Szájharmonika (12 )

Mező Misi – Ének (10 )

Presser Gábor – Billentyűs hangszerek (1, 6, 7, 11 )

Dalok:

1. Mama vegyél… (Szabó Attila)

2. Minden eladó (Szabó Attila)

3. Tingli-Tangli (Lovasi András – Kispál András)

4. A bor lelke (Pintér Zsolt – Lackfi János)

5. Csak azért ( Sydney Robin-Bob Shelton-Joe Shelton Magyar szöveg: Szabó Attila)

Eredeti címe: Just Because Written by Sydney Robin, Bob Shelton, Joe Shelton Copyright by

Peermusic Ltd.

6. Egy pohár tonik (Szabó Attila)

7. Ikarusz (Szabó Attila)

8. Zenevonat (Presser Gábor – Sztevanovity Dusán)

9. Szállunk a szélben (Lábam a gázon) (Brian Setzer – Mark W. Winchester, Magyar szöveg: Szabó Attila)

Eredeti címe: Drive like lightning (crash like thunder) Copyright by EMI Music Ltd. – Schubert Music Publishing

10. Kulcs a kézben (Szabó Attila)

11. Szürke dal (Szabó Attila)

11. Rock therapy (Johnny Burnette)