17 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Emlékek tava – Balaton

Emlékek tava – Balaton

0
Emlékek tava – Balaton

A Balatonhoz mindenkit fűz valamilyen emlék, vagy egy szokás. A Balatonhoz kötnek élményeink: a szüleinkkel, a nagyszüleinkkel, a barátainkkal, a gyerekeinkkel. A Szentbékkállán 2015. július 11-től szeptember 6-ig nyitva tartó kiállítás is egy ilyen emlék lehet. Ahol fiatal kortárs képzőművészek és költők mutatnak be egy minden elemében igaz Balaton-szeletet, így elevenítve fel egyéni és kollektív emlékeinket.

unnamed
Kovács Olívia: Mások múltja, pótkeréken (2013, olaj, vászon, 30×40 cm)

Az egykor fogadóként, valamint dézsma- és borospinceként működött Pegazus épületkomplexumában megvalósuló tárlaton elmúlt balatoni hangulatok, történetek, fotókon megörökített élmények, képeslapokról elkapott mondatok elevenednek meg kortárs képzőművészeti és irodalmi interpretációkban.

A kiállítás nem elmúlt gyerekkorunk tűpontos rekonstruálására törekszik: a képzőművészek és költők „pusztán” egy-egy számukra meghatározó pillanatot villantanak fel.

unnamed-2

A tárlatot Aknai Katalin művészettörténész és Alföldi Róbert színművész közös performansz keretében nyitják majd meg. A kiállítás időtartama alatt számos program várja majd az érdeklődőket, ahol a látogatók nemcsak a kiállító képzőművészekkel és írókkal találkozhatnak, de koncerteken és beszélgetéseken is részt vehetnek.

Felhívás !

Régi balatoni fotókat, Balatonnál írt naplókat, egymásnak küldött balatoni képeslapokat gyűjtenek. 2015. június 15-ig. (Bárki elküldheti írásos és képi balatoni emlékeit, amelyek aztán installatív formában helyet kapnak a kiállításon, a műalkotások mellett.)

Az alábbi emailcímre várják a dokumentumokat:

emlekektava@gmail.com