Gazdag kenyér

Hozzávalók

40 dkg kenyérliszt

Nagyításhoz kattints a képre!
Nagyításhoz kattints a képre!

1 csomag szárított élesztő (7g)

1 evőkanál apróra vágott szárított paradicsom

1 evőkanál karikákra szeletelt fekete olívabogyó

1 evőkanál kapribogyó

10 dkg kicsi kockákra vágott feta sajt

1 kiskanál só

1 csokor petrezselyem

0,3 dl olívaolaj

 

A mártogatóhoz

2 kispohár tejföl

fél kisüveg pesto

só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A kenyérlisztet kelesztő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a szárított paradicsomot, olívabogyót, a kapribogyót, a fetasajtot, a sót, az aprított petrezselymet és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, hosszúkásra formázzuk, éles késsel bevagdaljuk a tetejét és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ha újból megkelt, 180c-os sütőben 45-50 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült kihűtjük. Közben a mártogatóhoz a tejfölt, a pestóval összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor a gazdag kenyeret, éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és a mártogatót, külön kínáljuk hozzá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenhat − tizenhat =