24.3 C
Budapest
szombat, június 22, 2024
Home Egyéb 21 gramm szerelem – már boltokban!

21 gramm szerelem – már boltokban!

0
21 gramm szerelem – már boltokban!

A részben Magyarországon élő írónő első magyarul megjelenő regénye egy nyughatatlan, önfejű, az életbe belefásult elvált nő története, akinek nincs munkája és váratlanul rákot diagnosztizálnak nála. Írás a szerelemről, a szexualitásról, a fájdalomról, az életörömről, a halálfélelemről.

1

„Nincs mit tenni, ha a szerelem egyszer létrejött, nem válhat már semmivé. Mivel nem tudom elviselni elmúlásának fájdalmát, nem akarom, hogy elillanjon. Hogy lehetne elegem a szerelemből?… Ha meghalok, a szerelmem akkor is megmarad, ott marad majd azoknak a lelkében, akiket szerettem, és azokéban, akik szerettek.

Azt mondják, az emberi lélek súlya 21 gramm. Ha ez így van, akkor a „21 gramm szerelem” jelentése minden bizonnyal az, hogy az ember „lelke teljes súlyával szeret”. E megközelítésből kiindulva a 21 gramm szerelem kiutat keres a halálfélelemből, annak a lehetőségét kutatja, hogy a test összhangba kerüljön az örökkévalósággal, s megszabaduljon a fájdalomtól és a haláltól való félelemtől.

A test nem csupán a vágyak örömét hordozza, hanem a fájdalmat is. A fájdalom és az öröm egyforma jelentőségű, sőt a fájdalom olykor még fontosabb is – ezért fordulhat elő, hogy vallási fanatikusok szándékosan kínozzák magukat, hiszen az ő szemükben a fájdalom sokkal jobban edzi a testet, s emiatt komoly értékkel bír. A betegség fájdalma pedig azért a leggyötrelmesebb, mert belülről fakad, s a halál közelségével fenyeget. E könyv arról mesél, mi szabadíthat meg bennünket a haláltól való rettegéstől és a fájdalomtól…” -olvashatjuk a könyv borítóján.

Xue Yanping 1957 júliusában született Pekingben. A kulturális forradalom felmérhetetlen tragédiákat okozó tízéves időszaka után az elsők között jutott egyetemre irodalom szakon. Később egy nagy kiadó vezető szerkesztője volt, majd az írás lett az élete. Témái az emberi sors, a városi élet, a szexualitás, szerelem, a lélek világa. Hét regénye, egy novelláskötete és egy esszégyűjteménye jelent meg. A Lazúrkő című regényéért a rangos Lao She-díjban részesült.

Ár: 3490 Ft

Terjedelem: 278 oldal

Kivitel: keménytáblás védőborítóval

Kiadó: Libri