Liptai Zoltán mesterszakács receptje
Liptai Zoltán mesterszakács receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tenger gyümölcse (mirelit)
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 csomag vegyes tépett leveles saláta
  • 1 piros húsú grapefruit

Elkészítés:

  1. A tengergyümölcsét hűtőben kiolvasztjuk, hideg vízben átmossuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Két evőkanál olívaolajat felforrósítunk, beleszórjuk a tengergyümölcseit és magas tűzön kicsit megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral, 1-2 percet pároljuk és kihűtjük.
  3. A grapefruitot éles késsel meghámozzuk, a húsát kivágjuk a vékony hártyák közül és kisebb kockákra daraboljuk.
  4. Tálaláskor a salátakeveréket tányérokra halmozzuk, megszórjuk a tenger gyümölcseivel, a grapefrut kockákkal, és meglocsoljuk a tengergyümölcsei levével és 1-1 evőkanál olívaolajjal.
  5. Azonnal kínáljuk, friss pékárut adjunk hozzá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

három + húsz =