22.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Hurrá, pétektől utazhatsz a 4-es metrón!

Hurrá, pétektől utazhatsz a 4-es metrón!

0
Hurrá, pétektől utazhatsz a 4-es metrón!
Hurrá, pétektől utazhatsz a 4-es metrón!

Szombattól új felszíni menetrend

Bár a 4-es metrót a tervek szerint péntek déltől (márc.28.) használhatják az utasok a felszíni közlekedés csak másnap, a szombati üzemkezdettől változik meg – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Hurrá, pétektől utazhatsz a 4-es metrón!
Hurrá, pétektől utazhatsz a 4-es metrón!

A buszok délután is az eddig megszokott menetrend szerint és útvonalon közlekednek, és az új kelenföldi buszvégállomást sem adják, csak másnap.

Szombattól jelentősen módosul a felszíni közlekedés: tíz fővárosi kerületben, valamint Budaörsön és Törökbálinton mintegy 40 autóbusz-, öt villamos- és három trolibuszvonal menetrendje módosul. Korábbi közlésük szerint a felszíni járathálózatot úgy alakították át, hogy a 4-es metró használatát ösztönözzék. Ott azonban, ahol a metróra való átszállás lassítaná az utazást, nagyrészt meghagyták a felszíni utazási lehetőséget, ezért nem változtattak érdemben például a dél-budai villamosok közlekedésén.

Tarlós István főpolgármester kedden jelentette be, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt pénteken adják át a 4-es metrót, amelyet az utasok a vasárnapi üzemzárásig ingyen vehetnek igénybe.

A 4-es metrót, amely Kelenföld vasútállomást köti össze a Baross téri Keleti pályaudvarral, nyolc év építés után adják át. A 7,4 kilométeres, tíz állomást magába foglaló első szakasz építése 2006-ban kezdődött el.

A metrószerelvényeket a francia Alstom cég szállítja, ezek külsőre megegyeznek a 2-es vonalon közlekedő Metropolis kocsikkal, de a 4-es metró teljesen automata vezérlésű.

Hír forrás: MTI

Fotó: www.metro4.hu