22.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Meghívásos könyvtrailer pályázat

Meghívásos könyvtrailer pályázat

0
Meghívásos könyvtrailer pályázat
Meghívásos könyvtrailer-pályázat

A Libri Kiadói Csoport és a Cinework Studio meghívásos könyvtrailer pályázatot hirdet a Színház- és Filmművészeti Egyetem, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete, és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola animáció és mozgókép szakos hallgatói számára.

A pályázat célja hosszú távú együttműködés kialakítása fiatal filmes szakemberekkel, a Libri Kiadói Csoport gondozásában megjelenő könyvekhez kapcsolódóan újító szellemű, az irodalmat a mozgókép eszközeivel népszerűsítő 0.30-1.30 perc terjedelmű mozgóképes könyvajánlók készítésének ösztönzése.

A pályázat első fordulójára a könyvajánló kisfilmek szinopszisát kell benyújtani, ezeket öttagú zsűri bírálja el: a Libri Kiadó ügyvezető igazgatója és kommunikációs munkatársai, valamint a Cinework Studio filmes szakemberei. A kiválasztott szinopszisok alkotói a második fordulóban személyesen mutatják be rendezői elképzeléseiket, vizuális tervüket.

A legígéretesebb tervekből megvalósuló kisfilmek közül a zsűri választja ki a legjobbakat, ezek alkotói 40 000 Ft készpénz és 10 000 Ft értékű könyvutalvány-jutalomban részesülnek. (A mű felhasználási jogát az alkotó átadja a Kiadó számára. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy nem ad ki díjat, ha nem talál az elkészült művek között arra érdemeset, vagy az elkészült alkotás nem felel meg az internetes terjesztés formai követelményeinek.) Az elkészült könyvtrailereket a Kiadói Csoport a Facebook-felületein, a Youtube-csatornáin és egyéb internetes felületeken teszi közzé, valamint rendezvényein bemutatja – az alkotó és az oktatási intézmény nevének (és logójának) feltüntetésével.

Meghívásos könyvtrailer pályázat
Meghívásos könyvtrailer-pályázat

Jelen pályázat az alábbi könyvek mozgóképes ajánlóira vonatkozik:

Szegedy-Maszák Marianne: Csókolom a kezét (Libri Kiadó)

Charles Bukowski: Posta /Vegyes felvágott /Nők (Helikon – Trubadúr Kiadó) – egy ajánlóban a három kötet

Naoki Higashida: Hát ezért ugrálok (Park Könyvkiadó)

Helena S. Paige: Egy lány belép a bárba (POP Kiadó)

(A pályázat melléklete tartalmazza a könyvek ismertetőjét, a borítóterveket és rövid brief-et.)

A szinopszisokat a palyazat@libri-kiado.hu címre várjuk.

Beérkezési határidő: 2014. március 28. 12.00 óra

A személyes prezentáció időpontja: 2014. április 7.

(a prezentációra meghívott alkotókat 2014. április 2-ig értesíti a zsűri.)

A filmek leadási határideje: 2014. április 22.

Previous article Anthrax az Iron Maiden előtt
Next article Hurrá, pétektől utazhatsz a 4-es metrón!
Dr. Schneider Izabella Marosvásárhelyen, kisiparos családban látta meg a napvilágot. Magát orvos-írónak tartja, de a sajtóban olykor csak modern polihisztorként említik. Orvosi egyetemet végzett és képzőművészeti iskolában grafikusi diplomát szerzett. 32 évig volt orvos, megszámlálhatatlan kiállítás és több mint húsz különböző témájú könyv kötődik nevéhez. "Orvossá váltam és gyógyítottam, de most leginkább festek és írok."