29.2 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022

Meghívásos könyvtrailer pályázat

Author

Categories

Share

A Libri Kiadói Csoport és a Cinework Studio meghívásos könyvtrailer pályázatot hirdet a Színház- és Filmművészeti Egyetem, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete, és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola animáció és mozgókép szakos hallgatói számára.

A pályázat célja hosszú távú együttműködés kialakítása fiatal filmes szakemberekkel, a Libri Kiadói Csoport gondozásában megjelenő könyvekhez kapcsolódóan újító szellemű, az irodalmat a mozgókép eszközeivel népszerűsítő 0.30-1.30 perc terjedelmű mozgóképes könyvajánlók készítésének ösztönzése.

A pályázat első fordulójára a könyvajánló kisfilmek szinopszisát kell benyújtani, ezeket öttagú zsűri bírálja el: a Libri Kiadó ügyvezető igazgatója és kommunikációs munkatársai, valamint a Cinework Studio filmes szakemberei. A kiválasztott szinopszisok alkotói a második fordulóban személyesen mutatják be rendezői elképzeléseiket, vizuális tervüket.

A legígéretesebb tervekből megvalósuló kisfilmek közül a zsűri választja ki a legjobbakat, ezek alkotói 40 000 Ft készpénz és 10 000 Ft értékű könyvutalvány-jutalomban részesülnek. (A mű felhasználási jogát az alkotó átadja a Kiadó számára. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy nem ad ki díjat, ha nem talál az elkészült művek között arra érdemeset, vagy az elkészült alkotás nem felel meg az internetes terjesztés formai követelményeinek.) Az elkészült könyvtrailereket a Kiadói Csoport a Facebook-felületein, a Youtube-csatornáin és egyéb internetes felületeken teszi közzé, valamint rendezvényein bemutatja – az alkotó és az oktatási intézmény nevének (és logójának) feltüntetésével.

Meghívásos könyvtrailer pályázat
Meghívásos könyvtrailer-pályázat

Jelen pályázat az alábbi könyvek mozgóképes ajánlóira vonatkozik:

Szegedy-Maszák Marianne: Csókolom a kezét (Libri Kiadó)

Charles Bukowski: Posta /Vegyes felvágott /Nők (Helikon – Trubadúr Kiadó) – egy ajánlóban a három kötet

Naoki Higashida: Hát ezért ugrálok (Park Könyvkiadó)

Helena S. Paige: Egy lány belép a bárba (POP Kiadó)

(A pályázat melléklete tartalmazza a könyvek ismertetőjét, a borítóterveket és rövid brief-et.)

A szinopszisokat a palyazat@libri-kiado.hu címre várjuk.

Beérkezési határidő: 2014. március 28. 12.00 óra

A személyes prezentáció időpontja: 2014. április 7.

(a prezentációra meghívott alkotókat 2014. április 2-ig értesíti a zsűri.)

A filmek leadási határideje: 2014. április 22.

Author

Share