17 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Indul a Kossuthkifli – sorozat!

Indul a Kossuthkifli – sorozat!

0
Indul a Kossuthkifli – sorozat!

Hat héten át vasárnap esténként, a megújuló Duna Tv-n 2015. március 15-én indul a Kossuthkifli című tévésorozat vetítése. A Rudolf Péter rendezésében, a Fehér Béla lebilincselő regényéből készült hatrészes tévésorozatot közel 200 helyszínen forgattak. A több mint 100 színészt felvonultató, hatrészes, epizódonként 52 perces kosztümös széria főszereplői: Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos.

IMG_5752_kalloy_lt

A XIX. századi vadromantikus road movie hihetetlen kalandokkal, csodákkal, meneküléssel, összeesküvéssel, üldözéssel, robbanással, gyilkosságokkal, mindent elsöprő szerelemmel, holt lelkekkel, tündérekkel, kísértetekkel, besúgó jelentésekkel röpködő galambokkal, áruló temetkezési vállalkozókkal és hazafias darvadozással idézi az 1848/49-es szabadságharc idejét.

IMG_1676_haumann

A sorozatban a háború dúlta, ellenségeskedés szabdalta Magyarország hű, ám kissé groteszk látképét láthatják a nézők, melyet számtalan különös és elképesztő figura megjelenése, és nyelvi bravúrokban bővelkedő megszólalása tesz még mulatságosabbá, és egyben szomorúan ismerőssé.

IMG_6516_trokan

Rudolf Péter a közelgő tévépremier kapcsán elmondta: „Életem legnagyobb és legizgalmasabb feladata volt a Kossuthkifli. Mikor elkezdtem, nem is voltam tisztába vele, mekkora fába vágtam a fejszém. Ezzel arányos mértékű most az izgatottságom. Remélem a végeredmény – több száz megszállott munkatárs kétévi munkája – elnyeri majd a nézők tetszését.”

IMG_0727_lt

A kosztümös szériában a főszereplőkön túl több olyan neves művészek játszanak, mint Törőcsik Mari, Básti Juli, Kéry Kitty, Fátyol Kamilla, Scherer Péter, Szabó Győző, Kamarás Iván, Fenyő Iván és Szarvas József.

A Fehér Béla regénye alapján készült tévésorozat rendező-producere Rudolf Péter, aki Hársing Hilda dramaturggal együtt készítette a forgatókönyvet. Az operatőr Kapitány Iván, aki szintén részt vett az írásban. A díszlettervező Sárdi Zoltán, a jelmezeket Balla Ildikó tervezte, a zenét Hrutka Róbert szerezte.

IMG_0944_kalloy

További infó: www.kossuthkifli.hu