22.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Isa és Fici utazásai 2. – Rizstál Hollandiában

Isa és Fici utazásai 2. – Rizstál Hollandiában

0
Isa és Fici utazásai 2. – Rizstál Hollandiában
Fénytelen fény

Kedveseim,

 

Ma volt Ficinek a szülinapja, este kint ültünk a balkonon, ünnepeltünk.

Valamikor, közvetlenül a disszidálásunk után egyszer Amszterdamban ettünk egy úgynevezett rizstálat, nagyon el voltunk bűvölve, és megfogadtuk, hogy majd valamikor még egyszer elmegyünk és eszünk egy ugyanilyen jó rizstálat (búrmogyoró szószok, és szójaszószok). Volt ez 1976-ban!

Tegnap, 37 év után eszünkbe jutott a történet, és az ízek, átmentünk hát Maasrtrichbe (Hollandia), és rendeltünk egy rizstálat két személyre. Nos, 20 féle dolgot hoztak kis tálakban: bárány, disznó, marha spíszeket, rákokat, halat és mindenféle gyömbéres meg savanyú-édes dolgot. Megettük, vagyis bátran átrágtuk magunkat az üveghegyen! Ezzel bizonyára tartoztunk az ördögnek. Mert úgy döntöttünk, hogy mi életünkben soha többet nem eszünk rizstálat. Inkább a zsíros kenyér!

Más, nem fogjátok elhinni: Ma tartják a Macskák Világnapját. Európai statisztikák szerint több a macska, mint a gyerek! Így már érthető a népességszaporulat problémája: A macskák egyszerre mindig több kismacskát hoznak a világra, szemben velünk, akik már az egy gyereknél is túlzásokba esünk.

Internacionális hír: Egy orosz gyártmányú buszon egy szerb csempész egy élő görög teknőst szállított egy román májkrémes dobozban. A magyar vámőrök megtalálták, és elvették tőle az állatot. Őt magát elfogták, és nem tudom, hogy ezután mi lett vele, de abban bízhatunk, hogy a teknősből nem lesz leves.

Olyan ez, mint: ez elment vadászni, ez meglőtte, az hazavitte, ő megsütötte, és azt a picit elküldték az állatkertbe…

Persze, nem vagyok biztos benne, hogy a busz orosz volt, lehet, hogy szovjet. Annál rosszabb!

Valami személyes: egy hölgy azt mondta nekem, hogy kitűnően menedzselem a koromat. Utánagondoltam, hogy esetleg sértődjek meg? De aztán nem tettem. Nekem ugyanis van korom, és tényleg menedzselem. Amint itt olvasható mindenfelé….

Ti hallottátok? A barátnőm írta nekem: Tudósok egy tehén lapocka húsából kivett izom sejtjeit laboratóriumban szaporították, izomszerű, rózsaszín tömeg keletkezett, amiből hamburgert készítettek. Megsütötték. A vizsgáló bizottság felsorakozott és megkóstolta. Én úgy láttam, hogy a nő a zsűriben kicsit elfintorította az orrát, de befalta, megrágta, lenyelte (ki tudja mennyi pénzért?). A vélemény az volt, hogy elég jó ízű, csak száraz és most át fognak térni erre, de hagynak majd benne zsírsejteket is. Az egész egy cécó, egy burger jelenleg $ 332.000-be kerül. A kérdésem az, hogy kinek? (Nem hiszem hogy megéri, a természetes olcsóbb -mondja a barátnőm).

Nekem személy szerint pl. hiába adnának 332.000 dollárt, én nehezen venném rá magam, hogy megegyem. Persze, a dollárok elfogadásán gondolkoznék. Egy egész élet munkájával nem tudtam megspórolni ennyit, még megközelítőleg sem, szóval, ha valaki felszólít, hogy ennyiért egyem meg ezt a burgert, meggondolnám… Vagy tévedek a számításban?

Mint Hű Hírnök, beszámolok Nektek -ah, már megint a Pápa! – tudtam, hogy előbb-utóbb számíthatunk valamire, amin élezhetjük a fogainkat, és nem csalódtam. Szóval, a pápa hetedikére általános imanapot és böjtöt hirdetett, méghozzá a szírek mérges-gáz támadásaival kapcsolatosan, és ezt a Vatikáni Hírügynökség jelentette! Van még tovább is, figyeljetek csak: Az Ahmed Badredin al-Hasszún nevű szíriai Nagymufti -ez valami olyasmi, mint nálunk a pápa, bejelentette, hogy a jövő szombaton este héttől éjfélig részt vesz személyesen is az imán. A Szent Péter téren! Erről a hírről Mario Zenari damaszkuszi apostoli nunciust értesítette. Még mindig nincs vége! Hani Bakhoum Kiroulos, az alexandriai keresztény közösségek patriárchátus titkára jelezte, hogy az egyiptomi keresztény közösség lakóhelyükön csatlakoznak az imanaphoz és böjthöz is.

Eltekintve attól, hogy milyen nehéz volt ezen egyházi emberek neveinek helyes leírása -értetek tettem! Hát nem megérdemlitek tőlem? -szóval, ettől, -mindentől, eltekintve, a leírtak fedik a halottnak a puszi fogalmát. Ha nem tévedek.

„Állatság” a magyar kémgólya esete?

Megdöbbenve olvasom!: Az egyiptomi hatóságok a múlt héten őrizetbe vettek egy magyar gólyát kémkedés gyanúja miatt. A madárra szerelt GPS jeladó okozta a szárnyas „vesztét”. A gólya végül ártatlannak bizonyult, akárcsak számtalan más állat, akiket hasonló vád ért az elmúlt években. (Persze, nincs mit csodálkozni: 2011-ben a szaúdi hatóságok letartóztattak egy magasan repülő keselyűt, mivel azt gyanították, az izraeli hírszerzésnek, a Moszadnak dolgozik. 2010-ben pedig egy Vörös-tengeri üdülőhelyen az egyik tévécsatorna Izraelt hibáztatta a gyakori cápatámadások miatt. Azt feltételezték, hogy az izraeliek GPS vezérelte ragadozókkal akarják rontani az egyiptomi turizmust).

Ezek voltak jelenleg az újságok az Erdőben, ahol lakuk mi valamennyien…

Új aforizmáim:

„A hús olyan, mint egy falat kenyér. Csak jobb.”

„Nekem már csak egy krimi okoz örömöt. Mint például a kereszténység története.”

Ölel benneteket,

Isa

Fénytelen fény

 

Previous article Égető helyzet
Next article A szegény nyugdíjas hölgy
Dr. Schneider Izabella Marosvásárhelyen, kisiparos családban látta meg a napvilágot. Magát orvos-írónak tartja, de a sajtóban olykor csak modern polihisztorként említik. Orvosi egyetemet végzett és képzőművészeti iskolában grafikusi diplomát szerzett. 32 évig volt orvos, megszámlálhatatlan kiállítás és több mint húsz különböző témájú könyv kötődik nevéhez. "Orvossá váltam és gyógyítottam, de most leginkább festek és írok."