31.6 C
Budapest
csütörtök, július 18, 2024
Home Egyéb A kis herceg – litográfiákat vásároltak

A kis herceg – litográfiákat vásároltak

0
A kis herceg – litográfiákat vásároltak

A kis herceg illusztrációjának litográfiáit vásárolta meg a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A tizenkét darabból álló sorozat, melyen Saint-Exupéry aláírása szerepel, a legendás regény szereplőit, legfontosabb helyszíneit mutatja be.

Az alkotások az eredeti, a hagyomány szerint Saint-Exupéry által készített akvarell illusztrációk kispéldányszámú, hitelesített lenyomatai. A papírlapokon megjelennek a kultikus szereplők: a Kis herceg, a rózsa, és a legendás helyszínek, tárgyak is felbukkannak.

kisherceg-fotó

A sorozat megvásárlásának apropóját az adta, hogy júniusban A kis hercegről szóló kiállítást nyitnak a szegedi Móra-múzeumban: a tárlaton rengeteg izgalmas installációval, különleges látványelemekkel várják a látogatókat, és természetesen az illusztrációkat is bemutatják.

Antoine de Saint-Exupéry kultikus regénye 1943-ban jelent meg. A legenda szerint az illusztrációkat egyik barátjától kapott festékkészlettel készítette amerikai elvonulása alkalmával. A kis herceg 226 nyelven jelent meg több mint 80 millió példányban, s ezzel a világ 50 legolvasottabb könyve közé sorolhatjuk.

Az illusztráció-sorozatot május 7-én, csütörtökön 11 órakor mutatták be a sajtó munkatársainak a Móra Ferenc Múzeumban.