21.9 C
Budapest
szombat, július 20, 2024
Home Allegro Közel 300 program – Budapest Music Expo

Közel 300 program – Budapest Music Expo

0
Közel 300 program – Budapest Music Expo
Fotó: IB.hu

Csaknem 300 zenei és szakmai programmal várja a zenélés és a hangszerek iránt érdeklődőket a Budapest Music Expo 2015. október 2. és 4. között a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban.

Fotó: IB.hu
Fotó: IB.hu

Andrásik Remo főszervező elmondta, hogy immáron 10. alkalommal szervezik meg Budapesten a nemzetközi audiovizuális és zenei kiállítást, amely korábban a Hangfoglalás nevet viselte. Mint fogalmazott, a háromnapos rendezvénnyel a zenélést szeretnék népszerűsíteni, mivel ma Magyarországon csak nagyon kevesen játszanak hangszereken.

Hozzátette: felnőtt egy olyan generáció, amely egyfajta „úri huncutságnak” tartja a hangszereken való játék tanulását, a Budapest Music Expo ezt az állapotot szeretné ellensúlyozni. Emellett szeretnék felhívni a figyelmet a magyarországi zenei oktatás megújításának szükségességére, az élményalapú hangszeres oktatás fontosságára.

A Budapest Music Expo 12 ezer négyzetméteren csaknem 300 programot kínál, amelyek között megtalálhatóak a koncertek, tehetségkutatók, hangszerbemutatók és szakmai konferenciák is.

MTI-hír