21.9 C
Budapest
szombat, július 20, 2024
Home Könyvjelző Írt Ő Lamento – Szonday Szandra új kötete

Lamento – Szonday Szandra új kötete

0
Lamento – Szonday Szandra új kötete

Kicsit ijesztő, kicsit morbid, kicsit szomorú, néha boldog és mindig lenyűgöző. Életem versekben és képekben, mondja Szonday Szandra Lamento című második önálló verseskötete kapcsán, melyet 2017. január 20-án 16 órakor mutatnak be Budapesten a Gólya Közösségi Ház és Szövetkezeti Presszóban.

Szonday Szandra második önálló kötetével

A performansszal és születésnapi köszöntéssel egybekötött könyvbemutatón a szerzővel Bálint Edina (Klasszik Rádió 92.1) beszélget. A könyvet a költő saját fotói, illetve Lénárt István képzőművész portréi díszítik.

Eképpen mesél a szerző eddigi életútjáról:

„Budapesten születtem 1983-ban. Életemet mindig is meghatározta a művészet: édesanyám színész, apám fővilágosító volt, gyermekkorom óta írok, rajzolok, zongorázom. Több színházi előadás díszleteit, jelmezeit terveztem és készítettem.

Első könyvem kamaszkori naplóm, 2000-ben jelent meg Meg vagyok húzatva?! címmel, melyben Németországban elvégzett életmentő gerincműtétemről jegyeztem le élményeimet, tapasztalataimat humoros formában, saját illusztrációimmal.

2009-ben végeztem az ELTE magyar-esztétika szakán, ugyanitt kezdhettem meg doktori tanulmányaimat. Érdeklődésem a cirkusz felé fordult, jelejegyeztem lenleg a magyar artistaképzőben oktatok cirkusztörténetet, és több könyvet is publikáltam a témában.

Egy ritka genetikai betegség (Marfan-szindróma) miatt születésem óta a mai napig súlyos betegségekkel küzdök. Éjszaka légzésrásegítő géppel, oxigénnel alszom.

Jelenleg éppen szívműtétre várok.

Terveim között szerepel, hogy a költészet mellett – korábbi naplómhoz hasonlóan – írásaimmal a hasonló cipőben járó betegeket is segítsem.”

A következő oldalakon olvashatsz még Szonday Szandráról (egyéb infó):

Honlap: https://szonda6.wixsite.com/szondayszandra

Mail: szonday@gmail.com

Facebook: facebook.com/szondayszandraoldala

Szöveg, fotók: Szonday Szandra