14.2 C
Budapest
péntek, április 19, 2024
Home Egyéb Megnyílt a Tündér Ilona játszótér

Megnyílt a Tündér Ilona játszótér

0
Megnyílt a Tündér Ilona játszótér

2014. július végén átadták a Tündér Ilona játszóteret a budapesti Állatkert új bemutatóhelyén, a Holnemvolt Parkban. A Kő Boldizsár szobrászművész ötlete alapján kialakított mesejátszótér nemcsak nagyszerű szórakozást kínál, hanem képzőművészeti alkotásként is figyelmre méltó.

Egyre népszerűbb a Holnemvolt Park

Az áprilisban megnyitott Holnemvolt Parkban jelenleg háromféle játszóhely, tizenhárom játéküzem – melyek közül hatot az egykori Vidámparktól örökölt meg az Állatkert-, ajándékszerző játékok sokasága, egy kalandpálya, háromféle műsoros programot kínáló helyszín, valamint négy kiállítóhely várja a látogatókat, a harminc különféle állatfajt és –fajtát felvonultató állattartó létesítmények, az állatsimogató, valamint a lovaglási és tevegelési lehetőségek mellett.

Büszkén mondhatják, hogy a nyitás óta eltelt alig három hónap alatt a Holnemvolt Park a látogatók kedvencévé vált. Ezalatt a rövid időszak alatt az új létesítményt több mint 180.000-en keresték fel, így a Holnemvolt Park látogatottsága biztosan meg fogja haladni a Vidámpark látogatottságának elmúlt évekbeli átlagát. A legnépszerűbb attrakció a Hullámvasút, amire április 30-a óta 72 000-en ültek föl, de szorosan a nyomában van az Elvarázsolt Kastély, amit 65 000-en látogattak.

Tündér Ilona és a vizuális nevelés

Július 17-én átadásra került a Tündér Ilona játszótér. A különleges, egyedi játékokat felvonultató kézműves mesejátszóteret Kő Boldizsár szobrászművész álmodta meg, a kivitelezésben pedig több neves művész és mesterember is közreműködött. A játékok különlegessége, hogy mindegyikük egyedi műalkotás is egyben, s valamennyi kapcsolódik a tündérmesék világához. Akad itt mérleghinta és a hagyományőrző sokadalmakból ismert petrencés rúdra húzott hordó is, amelyen a hordólovaglást próbálhatják ki a gyerekek. A játszótér mindenekelőtt nagyszerű játéklehetőséget kínál a gyermekeknek, olyan játékokkal, amelyek a hagyományos népi szórakozásokat, valamint a gazdag mesekincset is felelevenítik. A játékok hozzájárulnak a gyerekek vizuális neveléséhez.

Megnyílt a Tündér Ilona játszótér
Megnyílt a Tündér Ilona játszótér

Kő Boldizsár népszerű, kézműves mesejátszótereiből több is látható és játszható országszerte, legismertebbek a Millenáris Park Zöld Péter játszótere, a visegrádi Mátyás Király Játszókert és a nagycenki Széchenyi-témájú játszótér.

A játszótér közelében mától újra látogatható a tájékozódási képességet próbára tevő Tükör-útvesztő is.

A fejlesztések még folytatódnak. Hamarosan átadásra kerül a felújított műemlék céllövölde, és további játékokkal és attrakciókkal is bővül majd a kínálat.

Fotók: Bagosi Zoltán