Morzsafelfújt krém-trüfellel, ribizlivel, rumos csokoládéval

Morzsafelfújt krém-trüfellel, ribizlivel, rumos csokoládéval
Morzsafelfújt krém-trüfellel, ribizlivel, rumos csokoládéval

Hozzávalók 4 személyre:

2 tojás

2 evőkanál cukor

2 dkg vaj

1 kisebb citrom reszelt héja

3 evőkanál reszelt piskótamorzsa

vaj, piskótamorzsa a formák kikenéséhez, beszórásához

A krém-trüffelhez:

5 dkg belga étcsokoládé

5 dkg fehér csokoládé

1 dl 30%-os tejszín

1 evőkanál rum

4 fürt piros ribizli a tálaláshoz

4 mentacsúcs a díszítéshez

A tányérdíszítéshez:

4 dkg belga étcsokoládé

1 kiskanál rum

4 szál friss levendulavirág

1 evőkanál cukor

Elkészítés:

Először a krém-trüffelhez az étcsokoládét, a fehér csokoládét külön-külön tálkába tördeljük, hozzáöntünk fél-fél deci tejszínt és vízgőzfürdő fölött, krémesre főzzük. Ekkor levesszük a vízgőzről, az étcsokoládéba belekeverjük a rumot és ha, sűrűn folyó, 4 egyforma kicsi üvegpohárba rétegezzük. Végül hűtőbe tesszük dermedni. A felfújthoz a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a piskótamorzsát és a kemény habbá vert, tojásfehérjékkel lazítjuk. Végül 4 vajazott, morzsázott kúp alakú formába szedjük és egyesével, fémgyűrűkbe állítva 140 C°-os sütőben, 12-15 perc alatt megsütjük. Közben a díszítéshez való csokoládét, vízgőz fölött felolvasztjuk és belekeverjük a rumot.

Tálaláskor a morzsafelfújtat tányérra borítjuk, mellétesszük a réteges krém-trüffelt pohárkában, a tetejét megmosott leszárított piros ribizli szemekkel, mentacsúccsal díszítjük és a tányért, papírtölcsérbe töltött olvasztott étcsokoládéval megrajzoljuk. Kandírozott levendulavirággal díszítjük és azonnal, kínáljuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenhat − három =