22.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Pályaudvar Kiállítás Országgyűlési Múzeum – az élen jár

Országgyűlési Múzeum – az élen jár

0
Országgyűlési Múzeum – az élen jár

Az Országgyűlési Múzeumnak ítélték az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiváljának (FIAMP) díját, 2015. november 4-én, amelyet évtizedek óta adományoznak az innovatív, újszerű technológiák alkalmazásában élen járó múzeumoknak.

orszaggyules_muzeumAz Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című állandó kiállításával érdemelte ki a rangos elismerést – olvasható az Országgyűlés sajtóirodájának közleményében.

Mint írják, az AVICOM az Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottsága, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának tagszervezete (ICOM). Az 1991-ben alakult bizottság tagjai olyan kurátorok, tudományos és műszaki szakemberek, akik múzeumok és kulturális intézmények audiovizuális és új technológiákat alkalmazó szolgáltatásaiért felelősek.

Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításának célközönsége az ifjúsági korosztály, a tárlat a modern berendezések és korszerűség iránti igények figyelembevételével készült.

Szöveg: MTI-hír

Fotó: https://www.facebook.com/orszaggyulesimuzeum/?fref=ts