21.9 C
Budapest
szombat, július 20, 2024
Home Pályaudvar Kiállítás Országosan varrják a foltot

Országosan varrják a foltot

0
Országosan varrják a foltot

Vásár, kiállítások, nyitott műhelyfoglalkozások, tanfolyamok és gyermeksarok is várja az érdeklődőket az idei Országos Foltvarró Fesztiválon 2016. augusztus 26. és 28. között Budaörsön a Városházán és a PostArt Galériában.

Folt-1

A háromnapos nagyszabású patchworkünnep díszvendége az izraeli Encounters csoport, amely kifejezetten erre az eseményre készült, Teremtés című kollekcióját mutatja be.

A Magyar Foltvarró Céh által szervezett fesztivál keretében két helyszínen – a budaörsi Városházán és a PostArt Galériában – összesen nyolc kollekcióból álló kiállítást tekinthetnek meg a látogatók, köztük az idei, kémiai elemek témájú versenyműveket is.

Ebben az évben bárki kipróbálhatja kézügyességét a fesztivál helyszínén. A PostArt Galéria udvarán nyitott műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők, és szakértő foltvarrók segítségével apró ajándéktárgyakat készíthetnek. A Jókai Mór Művelődési Központban rendezendő vásáron patchworkkellékek és számtalan anyag közül válogathatnak a látogatók, és idén is folytatódik a nagysikerű gyermeksarokprogram foltvarró óvónők közreműködésével.

A fesztiválon a Magyar Foltvarró Céh tagjainak több tanfolyamot is szerveznek. A vásár és a PostArt Galéria udvarán rendezett nyitott műhelyfoglalkozások ingyenesen látogathatóak.

Forrás: MTI-hír

Fotók: IB.hu