24.3 C
Budapest
szombat, június 22, 2024
Home Pályaudvar Kiállítás Városi design – Bringológia

Városi design – Bringológia

0
Városi design – Bringológia

A kerékpár már nem egyszerűen sport- vagy közlekedési eszköz. Sokkal inkább beszélhetünk forradalomról, szimbólumról, közösségteremtő erőről. A kortárs design tömegével hozza létre a városi kerékpározáshoz kapcsolódó tárgyakat. 2016. november 27-ig a budapesti Iparművészeti Múzeumban most bárki megtekintheti őket.

A Bringológia kiállítás az egyén, a helyi közösségek és a globális kihívások hármas metszetében mutatja be a formatervezés szerepét és jelentőségét a városi kerékpározásban. Hogyan ösztönözheti a design a biztonságos, kényelmes és stílusos biciklizést? Milyen szerepe van a tervezőnek a városi rendszerek kerékpárközpontú fejlesztésében? Hogyan hathat a design és a bicikli a globális társadalmi, ökológiai és gazdasági folyamatokra?

Több mint tíz ország legfrissebb design innovációiból válogattak. A kiállítás a formatervezés, mint szakterület és szakma értelmezési határait feszegeti: a látogató az új formai fejlesztések mellett rendszerformáló koncepciókkal, társadalmi projektekkel és innovatív technológiákkal ismerkedhet meg.

Alap szöveg, fotók: www.imm.hu