21.9 C
Budapest
szombat, július 20, 2024
Home Pályaudvar Film ajánló Pappa Pia – rendez Csupó Gábor

Pappa Pia – rendez Csupó Gábor

0
Pappa Pia – rendez Csupó Gábor
MTI fotó: Szigetváry Zsolt

Romantikus, mozgalmas, zenés szórakoztató film készül Csupó Gábor rendezésében Pappa Pia címmel. A munka tíz héten át, 2016. szeptember közepéig tart 12 helyszínen.

A filmben a 70-es, 80-as évek zenei világa jelenik meg, a korszak ikonikus magyar slágerei hallhatók. A dalokat eredeti szövegekkel, mai formában dolgozták fel – mondta Csupó Gábor a film forgatásán tartott sajtótájékoztatón.

A római-parti csónakház körül bonyolódó történetben Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Ostorházi Bernadett, Stohl András, Kováts Vera, Reviczky Gábor, Miller Dávid, Mózes András, Zsurzs Kati, Szabó Simon, Dobó Kata és Molnár Piroska is játszik.

A színészek munkáját kaszkadőrök is segítik, a zenés, koreografált jelenetekben számos statiszta és táncos dolgozik. A stáb a statisztérián és a szereplőkön kívül átlagosan 130 tagból áll.

A fordulatos történetben a néző romantikával, szerelemmel, generációs problémákkal, színes, vidám karakterekkel, zenével, énekkel és tánccal, kapzsi, gonosz gengszterekkel, éneklő részegekkel, okos, szexi csajokkal találkozhat.

A forgatókönyvet Divinyi Réka (Csak szex és más semmi, Kaméleon, Veszettek) jegyzi, a film zenéje Rakonczai Viktor és Kozma Kata munkája, a látványtervező Szabolcs János, az operatőr Tóth Zsolt. A producer Kálomista Gábor és Tőzsér Attila. A forgatás júliusban kezdődött, a jövő hét végén érnek a film feléhez, a 25. forgatási naphoz.

Csupó Gábor szerint a filmmusicalt 2017 második felében mutatják be.

Ez a történet

A történet főszereplője Tomi, a kallódó fiatal zenész (Szabó Kimmel Tamás), akit kiöregedett rockzenész nagyapja (Nagy Feró) arra kér, segítsen neki megtartani csónakházát, amelyet banki adóssága miatt elárverezés fenyeget.

MTI fotó: Szigetváry Zsolt
MTI fotó: Szigetváry Zsolt

A helyszín

A forgatás fővárosi helyszíneken zajlik, a Duna-parti főhelyszínen épített díszletekben dolgoznak, illetve belvárosi lakásokban.

A producer és a rendező

„Nagyon szeretek filmet csinálni a közönségnek” – mondta Kálomista Gábor, hozzátéve: az ilyen történetek – amelyekhez hasonlók világszerte készülnek ma – mindig megállják a helyüket. „Ráadásul sikerült Csupó Gábort meggyőznöm, hogy vállalja el a filmet” – mondta, hozzáfűzve, hogy régi vágyuk együtt dolgozni.

Felidézte: a rendezővel már korábban készítettek együtt egy animációs filmet Immigrants címmel, a stáb további tagjai mind régi kollégái, Divinyi Rékával is több filmet készített együtt.

Csupó Gábor nevéhez olyan produkciók fűződnek, mint A Simpson család, a Híd Terabithia földjére vagy a Holdhercegnő.

Ismerős a cím

A Mamma Mia! című filmre hajazó címről elmondták: a Pappa Pia szójáték adta magát, és ez a film is hasonló életérzést adhat majd vissza.

A zene

A filmben körülbelül 20 dal hangzik el, mondta Rakonczai Viktor zeneszerző új hangszereléssel, többek között a Zene nélkül mit érek én?, a Miú-mi újság? és a Homok a szélben című szám, emellett egy új dalt is írt a filmhez. A dalszerzők között Szenes Ivántól Szikora Róberten át a Pásztor-Jakab-Hatvani trióig számos alkotó megtalálható.

A Magyar Nemzeti Filmalaptól 1 milliárd 30 millió forint támogatást kaptak a filmhez, amely a Zene nélkül Kft. gyártásában készül.

Szöveg: MTI-hír