Liptai Zoltán: Parajos-sajtos burgonyalepény
Liptai Zoltán: Parajos-sajtos burgonyalepény

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg liszt

10 dkg vaj

1 nagyobb héjában főtt burgonya

1 evőkanál tejföl

1 tojássárgája

1 mokkáskanál só

20 dkg friss parajlevél

3 dkg vaj

frissen őrölt bors

őrölt szerecsendió

2 gerezd fokhagyma

10 dkg emetáli sajt

kevés vaj, búzadara a tepsi kikenéséhez, beszórásához

Elkészítés:

A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáreszeljük aprólyukú reszelőn a

meghámozott főtt burgonyát, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, sót és

egynemű omlóstésztává gyúrjuk. Lefóliázva hűtőben 30 percet pihentetjük, majd

kibélelünk vele egy 18-20 centi átmérőjű, vajazott darával beszórt kerek kapcsos

tepsit, hogy 3 centis pereme is legyen. A parajlevél vastag levélnyelét

lecsipegetjük, megmossuk, bő sós vízben leforrázzuk, leszűrjük, lecsepegtetjük. A

forró vajra szórjuk, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, zúzott fokhagymával

ízesítjük és összeforgatjuk. A tésztával bélelt tepsibe szedjük, eligazítjuk,

megszórjuk a reszelt sajttal és 180 C-fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt pirosra

sütjük. Forrón, cikkekre vágva tálaljuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenkilenc + 17 =