33 C
Budapest
hétfő, augusztus 15, 2022

Polgár Gyöngyi: Gubanc – art

Author

Categories

Share

Az Élet apró, nehéznek tünő időszakaiban, a gubanc rajz, a napi 1 Zentangle segít mindenkinek abban, hogy kiegyensúlyozott maradhasson, megtalálja és kifejlessze saját kreativitását.

Polgár Gyöngyi: Gubanc-art
Polgár Gyöngyi: Gubanc-art

Zentangle -“Zenfirkák”

A Zentangle-filozófiája: “Bármi lehetséges – egy csapásra egy időben”. A zen (avagy zen buddhizmus) a mahájána buddhizmust követő iskolák összefoglaló japán elnevezése.

Monoton munka ez…

Elkalandozhatunk a Zentangle világába, ahol a művészet lényegét, annak apró technikai alapját meg lehet tanulni könnyedén. A Gubanc-art segít kibontani az alkotó kedvet, szórakoztató, és garantált, hogy soha nem lesz 2 egyforma rajzod.

Előveszel egy rajzlapot és 8,9 x 8,9 centiméteres fecniket vágsz belőle, kellenek továbbá még filctollak: feketék és színesek.

Első lépésként a papírszelet 4 sarkába 4 pontot rajzolunk, azt összekötjük vonalakkal, így egy négyzetet kapunk, aminek közepébe kerülnek majd az absztrakt vonalkák, gömbök, csigavonalak, amikkel kitöltjük. Az a lényege a Gubanc-artnak, hogy vonalakat, formákat húzogassunk egyiket a másik után. Hinnünk kell magunkban, s abban, hogy az jó és szórakoztató, amit csinálunk, és mindenképpen tetszetős és befejezett lesz a kép, amit rajzolunk.

Polgár Gyöngyi: Gubanc-art
Polgár Gyöngyi: Gubanc-art

Mesteremet -Iza Schneidert- idézem

“Miniatűr absztrakt művészeti gyűjtemény lesz, előre meg nem fontolt vonalakkal, ahol a formák műalkotássá válnak.”

Nagyon szép, ha fekete az alap és fehér vagy sárga rajta a minta, esetleg kék alapon sárga minta, de kombinálható a piros a feketével fehér alapon is, legalábbis nekem ezek a kedvenc színkombinációim. Az elkészült papírka hátoldalára írd fel a dátumot, adj egy címet ceruzával neki, vagy írj egy fogalmat, hogy mire gondoltál éppen rajzolás közben.

Ha felfedezzük magunkban a Gubanc rajzok által az alkotó művészt, már egy lépéssel előbbre jutunk az önbizalom terén is. Talán mégse olyan nehéz az Élet, egy pillanatra vagy több apró pillanatra, ha annak szép és szórakoztató oldalát szemléljük !

Polgár Gyöngyi: Gubanc-art
Polgár Gyöngyi: Gubanc-art

Ehhez tartsuk magunkat ! Vidám időtöltést minden rajzolgatónak!

Author

Share