24.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Pályaudvar Film ajánló POPULAIRE KISASSZONY

POPULAIRE KISASSZONY

0
POPULAIRE KISASSZONY

„Regis Roinsard lenyűgöző romantikus retró-komédiája, a hatvanas évek világába varázsolja a nézőt”

(Jordan Mintzer, The Hollywood Reporter)

POPULAIRE KISASSZONY
POPULAIRE KISASSZONY

Május 15-től játsszák a hazai mozik Régis Roinsard első nagyjátékfilmjét. Amiben mindent áthat a hatvanas évek nosztalgiája. A forgatókönyvet írta: Régis Roinsard és Daniel Presley.

POPULAIRE KISASSZONY
POPULAIRE KISASSZONY

A film története

Az ügyetlenül bájos és kicsit szeszélyes Rose Pamphyle (Déborah François – Hátralévő életed első napja) elragadó jelenség. Mogorva, özvegy apjával él, aki egy kis falusi boltot üzemeltet. Lányát a helyi autószerelő fiának szánja, ő azonban másfajta életre vágyik. Modern nő szeretne lenni, így a városba utazik, ahol egy titkárnői állásra jelentkezik. Hamar kiderül, hogy szörnyű titkárnő, de kiváló gépírói tehetsége van. Karizmatikus és jóképű főnöke, Louis (Romain Duris – Már megint lakótársat keresünk, Tajtékos napok) ráveszi, hogy induljon el a helyi gépíró versenyen. Ő lesz az edzője, Rose pedig kitartással és gyakorlással halad előre. A munka, a sport és a személyes vonzalom keveredése azonban ezúttal sem mentes a bonyodalmaktól…

POPULAIRE KISASSZONY
POPULAIRE KISASSZONY

A Populaire kisasszony kedves, francia, romantikus vígjáték, mely egyfajta személyes tisztelgés a hatvanas évek filmvilága előtt. A látványvilág, a jelmezek, a zene és a történet hiánytalanul teremtik meg a korhangulatot, így a film egy kultúrtörténeti utazás is egyben.