15.9 C
Budapest
szerda, június 12, 2024
Home Ákombákom Rágóval a mosolyért – SOS Gyermekfalvak

Rágóval a mosolyért – SOS Gyermekfalvak

0
Rágóval a mosolyért – SOS Gyermekfalvak

Sikerrel zárult az Orbit Gyermekmosoly kampánya, amely 2016. április 1. és június 30. között minden egyes megvásárolt Orbit rágó után 1 Ft-tal támogatta az SOS Gyermekfalvakat.

indexA kezdeményezés során 15 millió forint gyűlt össze az eladott termékekből, illetve a Gyerek ARC rajzpályázatra beérkezett műveknek köszönhetően további félmillió forinttal egészült ki az adomány. Így a cég összesen 15 és fél millió forinttal járult hozzá a rászoruló gyermekek mosolyához.

Különös hangsúlyt fektetve a gyermekek megfelelő száj- és fogápolási szokásaira, illetve a prevenció fontosságára, idén harmadik évét kezdte meg a kampány. A széles körű aktivitás célja a rászoruló gyermekek támogatása, illetve az egészséges és boldog gyermekmosoly elősegítése volt.

Ma 23 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad családot Kőszegen, Kecskeméten és Orosházán. A gyermekfalvak sajátossága, hogy a nevelőszülőknél a gyerekek testvéreikkel együtt maradva, családként nőhetnek fel. A fiatalok fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén is esélyt kapnak az SOS-től, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat.

További információkért látogass el a www.szajharmonia.hu -ra!