Hozzávalók 4 személyre:Sörös-zöldfűszeres

  • 1 egész tisztított fiatal nyúl
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 1 doboz világos sör
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 60 dkg újburgonya
  • fél dl olívaolaj

Elkészítés:

A nyulat éles késsel részeire daraboljuk, megmossuk, leszárítjuk, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a mustárral, az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük, a húsba dörzsöljük, meglocsoljuk a sörrel és lefedve, 1 éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. A húsdarabokat többször forgassuk meg a sörben. A meghámozott vöröshagymát cikkekre, a sárgarépát nagyobb darabokra, a megmosott újburgonyát félbevágjuk, tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, rátesszük a pácolt nyúldarabokat, meglocsoljuk a pácoló sörrel és alufóliával lefedve, 180 C-fokos sütőben, félpuhára pároljuk. Végül a fólia nélkül pirosra sütjük, közben a húst a levével többször meglocsolva. Forrón tálaljuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 14 =