21.9 C
Budapest
szombat, július 20, 2024
Home Egyéb Soundpainting Workshop Ingyenes!

Soundpainting Workshop Ingyenes!

0
Soundpainting Workshop  Ingyenes!
Soundpainting

2014. február 6-án délután 5 órától a Budapest Music Center – Könyvtárában ingyenes Soundpainting Workshop-ot tartanak az érdeklődők számára.

Soundpainting
Soundpainting

Program:

17.00 – 19.00 Soundpainting tanítás kezdőknek
19.00 – Közös gyakorlás a Magyar Soundpainting Társaság tagjainak
részvételével.

Mi is az a Soundpainting?

A Soundpainting univerzális, multidiszciplináris jelnyelv zenészek, színészek, táncosok és képzőművészek számára, mellyel jelen idejű kompozíciókat lehet létrehozni. 

Jelenleg a nyelv több mint 1200 jelet tartalmaz, melyek segítségével a hangfestő (soundpainter/composer) az előadók felé tudja jelezni a tőlük várt anyag típusát. A kompozíciót a hangfestő hozza létre a jelek paraméterein keresztül. 

A jelnyelv kitalálója Walter Thompson amerikai zenszerző/szaxofonos, aki 1974-ben, Woodstock-ban kezdte el kidolgozni a jeleket és a nyelvet.

A Soundpainting nyelv megismeréséhez nem szükséges előképzettség, vagy bármilyen stílusismeret, bár ezek megléte nem is akadály, mivel a gyakorlás során mindenki a saját ismereteire építve képes fejlődni. A jelnyelv, az előadói gyakorlat mellett könnyen alkalmazható bármilyen típusú művészetpedagógiai munka során.

Magyar Soundpainting Társaság (MASZAT) 2010-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen rendezett kurzust követően alakult, azóta rendszeresen tanítanak és gyakorolnak együtt a régió országaiban.