Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamellfilé

    Szalonnás-zöldséges pulykasaslik
    Szalonnás-zöldséges pulykasaslik
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 piros húsú paprika
  • 2 sárgahúsú zöldpaprika
  • 2 fej lilahagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • őrölt fűszerkömény
  • fél dl olívaolaj

Elkészítés

  1. A pulykamellet, füstölt szalonnát, piros paprikát, sárga húsú paprikát, a meghámozott lilahagymát éles késsel nagyjából egyforma méretű darabokra vágjuk, váltakozva 8 bambusznyársra húzzuk.
  2. Sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, lefóliázva hűtőben 1 órát pácoljuk.
  3. Végül faszénparázs fölött a forró grillen vagy serpenyőben, oldalanként kb. 2 perc alatt pirosra sütjük, hogy a hús közepe szaftos maradjon és a zöldségek kicsit roppanósak maradjanak.
  4. Frissen sült lepénykenyérrel kínáljuk és adhatunk mellé házi savanyúságot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

kettő × kettő =