31.6 C
Budapest
csütörtök, július 18, 2024
Home Egyéb SzólóDuó – Nemzetközi Tánc Fesztivál

SzólóDuó – Nemzetközi Tánc Fesztivál

0
SzólóDuó – Nemzetközi Tánc Fesztivál
Fotó: Dusa Gábor

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2015 január 14-18 között, tizenhatodik alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált Budapesten, a Mu Színházban.

SzólóDuó - Nemzetközi Tánc Fesztivál
Fotó: Dusa Gábor

A fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotókat, táncosokat egyaránt bátorítsa, és legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel.

Az idei, több mint 120 pályázatból szakmai zsűri válogatta ki a programba kerülő 27 verseny produkciót. A legjobbakat a SzólóDuó 2015 Gálaesten – 2015. január 18-án láthatja majd a közönség.

Az idei év fontos eseménye, hogy 10 évvel ezelőtt kezdődött együttműködésük a budapesti Lengyel Intézettel, ezért kiállítás keretében mutatják be a korábbi évek lengyel előadásairól készült képeket.

A fesztivál gálaestjén fellép Anna PIOTROWSKA – a nemzetközileg elismert lengyel táncos, pedagógus, koreográfus a lengyelországi társfesztivál vezetője – és a SzólóDuó 2014 fesztivál győztese, a lengyel Aleksandra BOŻEK-MUSZYŃSKA.

SzólóDuó - Nemzetközi Tánc Fesztivál
Fotó: Dusa Gábor

Más programok is lesznek

A fesztivál ideje alatt, a korábbi évekből már jól ismert kísérőprogramok is megrendezésre kerülnek. Ezek részét képezik azok a nyitott, szakmai beszélgetések, melyeken az alkotók visszajelzést kapnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől.

Délelőttönként a MOHA – Mozdulatművészek Házában szakmai workshop-ok keretében, Anna PIOTROWSKA és SPALA Korinna kurzusára is várják a profi és kezdő táncosokat.