31.6 C
Budapest
csütörtök, július 18, 2024
Home Egyéb Tarantino folytatja a westernjét

Tarantino folytatja a westernjét

0
Tarantino folytatja a westernjét
Fotó: variety.com

Folytatja a munkát a The Hateful Eight című westernjén Quantin Tarantino.

A rendező, aki januárban mély csalódottsággal vette tudomásul, hogy filmje forgatókönyve kiszivárgott, és első mérgében kijelentette, hogy ezek után nem is forgatja le a produkciót, a napokban arról beszélt a The Variety értesülése szerint, hogy mégsem adja fel.

Tarantino még melegében beperelte a forgatókönyv kiszivárogtatott lapjait közlő portált, később törölte keresetét, majd ismét megújította és végül visszavonta. A rendező áprilisban elmondta: második és harmadik verziót is írt a westernhez.

Quentin Tarantino | Fotó: variety.com
Quentin Tarantino | Fotó: variety.com

A vasárnap zárult San Diego-i Comic-Con szórakoztatóipari fesztiválon pedig egy közönségtalálkozón elhangzott kérdésre azt válaszolta: „Igen, meg fogjuk csinálni a The Hateful Eight-et”.

Tarantino utolsó filmje, a Django elszabadul 2013-ban a legjobb eredeti forgatókönyv (Tarantino) és a legjobb férfi mellékszereplő (Christoph Waltz) Oscar-díját is megkapta az amerikai filmakadémiától. A polgárháború előtt játszódó film a rabszolgaság korát idézi fel. A készülő új produkció pedig a polgárháború utáni évekről szól majd.

Hollywoodi források szerint a westernek iránt rajongó rendező John Sturges filmje, A hét mesterlövész címével játszott el, amikor a The Hateful Eight (A nyolc förtelmes) címet adta filmjének. Sturges hatvanas évekbeli klasszikus westernje Kuroszava Akira A hét szamuráj című 1954-es alkotása nyomán készült.

MTI-hír

Fotó: variety.com