21.9 C
Budapest
szombat, július 20, 2024
Home Egyéb Tudósok – operettkoncert

Tudósok – operettkoncert

0
Tudósok – operettkoncert
A zenekar tagjai

„Nem volt háború, nem volt forradalom, nem volt rendszerváltás!” -ezzel a címmel tart koncertet a Tudósok zenekar 2014. november 21-én (20 órától) a budapesti Ludwig Múzeumban (Kiállítótér – 2.emeletén).

A Tudósok együttes koncertje az Utópia. Anarchia. Forradalom. című kiállításon különös utazásra viszi kedves hallgatóit a művészeti alkotások, a társadalmi kataklizmák és az egyéni szabadság és poétika ingoványos talaján a végső megvilágosodás és a gyógyító nevetés irányában.

Tudósok együttes
Tudósok együttes

Kik azok a Tudósok?

A Tudósok napjaink legkedvesebb szuper-gruppja: a mikrofonnál kegyetlen írónk és festőnk, a zenekar-alapító drMáriás énekel és fúj, jobbján Tövisházi Ambrus, aka Erik Sumo játszik billentyűs hangszereken, balján a Brains kiváló basszusgitárosa, Endrei Dávid nyomja a szédíti futamokat, míg a doboknál Jeli Gergely, a Dunakanyar legjobb dobosa zúzza a bőröket.

A Tudósok a magyar underground legpatinásabb ékköve, amely majd három évtizedes fennállása során számtalanszor újult meg, érintve, átalakítva, hasznosítva, újraértelmezve a punk, a jazz, a funk, a pop, a dadaista színház, a költészeti perfomansz, a fekete színház és egyéb műfajokat, felállásában a duótól a nagyzenekarig.

A Tudósoknak Budapest mellett Londonban, Moszkvában és Ljubljanában is kiadták egy-egy lemezét, emellett számos nemzetközi turnéjukon felléptek olyan patinás klubokban, mint a New York-i Knitting Factory, az amszterdami Paradiso, a moszkvai Dom, a berlini Supamolly, a londoni Bull’n’Gate, a párizsi Instants Chavirés, a ljubljanai Cankarjev Dom és még sok más. A Tudósok története a Nem élhetek Milosevic nélkül c. kötetben olvasható.

További infók a zenekarról

https://tudosok.com/

https://www.facebook.com/tudosok

Film a Tudósok zenekarról: Kelet-európai zombi

[media url=”https://vimeo.com/35007932″ width=”600″ height=”400″ jwplayer=”controlbar=bottom”]

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Ludwig Múzeum
Ludwig Múzeum

Művészetek Palotája

1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.