24.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Tűzfalat festenek – Színes lesz a város !

Tűzfalat festenek – Színes lesz a város !

0
Tűzfalat festenek – Színes lesz a város !

Tucatnyi fővárosi tűzfalat festenek meg a 2014. augusztus 15-én induló Színes Város Strongbow Budapest Fesztiválon, melynek során több mint 100 zenei program, számos kerekasztal-beszélgetés, és Budapest tematikájú slam események is várják a közönséget.

Budapest minden tekintetben metropolisz: színes, alkotókkal teli város, ahol a művészek utat kell találjanak maguknak, hogy megfelelően és legális keretek között tudják kifejezni kreativitásukat – mondta a rendezvény pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Bán Teodóra, a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője.

Nádudvari Noémi, a fesztivál kurátora hozzátette: ennek érdekében a főváros tucatnyi tűzfalat biztosít street art művészeknek, akik a fesztivál 30 napja alatt megfestik azokat; az első munka már el is készült a Dob utca 38. alatti tűzfalon.

Fotó MTI: Kallos Bea
Fotó MTI: Kallos Bea

A hazai és nemzetközi alkotók mindegyik felületet egy-egy aktuális, Budapesthez kötődő téma mentén festik át. A meghívott művészek között helyet kaptak kimondottan figurális vagy absztrakt stílusjegyeket ötvöző alkotók; egy részük a graffiti világából érkezett, de vannak köztük tetoválóművészek, filmesek és szabadúszó grafikusok egyaránt.

Ez az első budapesti fesztivál, melynek keretében a képzőművészet, a zene és slam poetry találkozik.

A programsorozat szeretné megkeresni a kapcsolatot a közösségekkel, hogy a várost szebbé, színesebbé tegyék, párbeszédre hívva a slammereken és a zenei eseményeken keresztül.

szines város

További info: www.szinesvaros.hu

Forrás: MTI