Zöldséges makarónisaláta

Hozzávalók:

A nagyításhoz kattints a képre!

30 dkg makaróni tészta

zöldségleves

fél dl olaj

1 fej lilahagyma

2 szál sárgarépa

1 db zöldpaprika

2 db piros kaliforniai paprika

2 db kicsi cukkini

só, őrölt bors

1 csokor bazsalikom

1 dl olívaolaj

fél dl fehér borecet

Elkészítése

A makarónit megfőzzük a zöldséglevesben, majd leöblítjük, és leszűrjük. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a karikákra vágott lilahagymát, a felcsíkozott sárgarépát, zöldpaprikát, a piros kaliforniai paprikát, és a cukkiniket. Magas tűzön pirítjuk, sóval, borssal, az aprított bazsalikommal fűszerezzük. A főtt makarónival összeforgatjuk és jól lehűtjük. Az öntethez az olívaolajat, a borecettel simára keverjük, tálalás előtt a salátára locsoljuk és jól összeforgatjuk. Ezután tányérokra halmozzuk, bő olajban, ropogósra sült bazsalikom leveleket szórunk a tetejére.

MEGOSZTÁS
Előző cikkAloe vera
Következő cikkMagyar sminkes lett az Európa bajnok

Dr. Schneider Izabella Marosvásárhelyen, kisiparos családban látta meg a napvilágot. Magát orvos-írónak tartja, de a sajtóban olykor csak modern polihisztorként említik. Orvosi egyetemet végzett és képzőművészeti iskolában grafikusi diplomát szerzett. 32 évig volt orvos, megszámlálhatatlan kiállítás és több mint húsz különböző témájú könyv kötődik nevéhez.
“Orvossá váltam és gyógyítottam, de most leginkább festek és írok.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

négy × egy =