31.6 C
Budapest
csütörtök, július 18, 2024
Home Pályaudvar 150 éves a budapesti Zoo

150 éves a budapesti Zoo

0
150 éves a budapesti Zoo
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert (régi képeslap)

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje, amely 2016. augusztus 9-én ünnepli megnyitásának 150. évfordulóját. A jubileumhoz kapcsolódóan két napon át, 9-én és 10-én programok sokaságával várják a látogatókat.

zoo

A tulajdonképpeni születésnapon, augusztus 9-én az Állatkert a szokásoshoz képest sokkal tovább, egészen este 10-ig tart nyitva, éppen azért, hogy minél többen együtt ünnepelhessenek a városligeti intézménnyel.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

A változatos születésnapi programok a kert öt különböző helyszínén már nem sokkal reggel 9 után elkezdődnek. A programok egy részén az Állatkert múltját elevenítik fel korabeli viseletbe öltözött színészek segítségével, de lesznek zenés programok, mesekoncertek, bábjáték, bűvész bemutató és sok más érdekesség. Fellép többek között a Talamba Ütőegyüttes, Bíró Eszter, a Madarak házibuli-zenekar, a Napszínpad Társulat, az Eszter-lánc mesezenekar, Galagonya bohóc és Mollini bűvész is. Az „Én állatkertem” címmel színpadi beszélgetésekre is sok kerül az Állatkert több közismert barátjával, Csányi Vilmos etológussal, Dolák-Saly Róbert előadóművésszel, Geszti Péter előadóművésszel, Németh Kristóf színművésszel, Oroszlán Szonja színművésszel, Pogány Judit színművésszel, valamint Ráday Mihály városvédővel.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert (egy másik régi képeslap)
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert (egy másik régi képeslap)

Szerdán, augusztus 10-én zenés föld körüli utazásra invitálja látogatóit az Állatkert. A kert különböző helyszínein ugyanis a világ egzotikus szegleteinek zenéi csendülnek majd fel. A Sambahia Brazil Show, illetve Luis Eduardo Castagno és zenésztársai Dél-Amerika, a Calcutta Trió India, Ibrahima Fall „Ibro”, Said Tichiti és Vázsonyi János pedig Afrika zenei világát idézi majd fel. Fellépnek továbbá a Papa Jazz együttes tagjai, illetve Mester László „Pintyő” és zenésztársai is.

Érdemes együtt ünnepelni!

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert (régi képeslap)
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert (régi képeslap)

A részletes program a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján: (www.zoobudapest.com) olvasható.