17 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Frankfurti Könyvvásár

Frankfurti Könyvvásár

0

Idén is Frankfurti Könyvvásár 

Idén október 9–13. között kerül megrendezésre a 65. Frankfurti Könyvvásár, amely a világ legnagyobb nemzetközi könyves fóruma. A 15 000 négyzetméteren, mintegy 300 000 látogatót vonzó rendezvényen tavaly közel 100 ország 7300 kiállítója képviseltette magát.

A könyvvásár magyar irodalmi  programját immár második éve a Balassi Intézet szervezi. Idén pedig első alkalommal a Publishing Hungary program a berlini Collegium Hungaricummal (.CHB) és a Magyar Könyv- és Fordítástámogatási Irodával közösen egy kisebb standot is működtetni fog, mely elsősorban magyar szerzők friss, 2013-ban megjelent német, valamint nemzetközi fordításait vehetik majd kézbe az érdeklődők, illetve tájékoztatást kaphatnak a magyar könyv- és fordítástámogatási rendszerről. 

A könyvvásár magyar irodalmi programjaként tavaly a 20. század hányattatott történelme volt a bemutatott könyvek fő témája egy „idősebb” generáció elbeszélésében (Vajda Miklós, Polcz Alaine, Bánffy Miklós), addig idén pályájuk delén álló, a ʼ60-as években született három kortárs író képviseli hazánkat: Tóth Krisztina, Darvasi László és Kemény István, akik műveikben a 19. század szabadságharcait, a rendszerváltást közvetlenül megelőző évtizedeket illetve mai mindennapi életünk mozzanatait elevenítik meg.