23.2 C
Budapest
csütörtök, június 30, 2022

A jövő nőneműi!

Author

Categories

Share

Nem igaz, hogy a nők a gyengébbik nem! A fizikai erőn kívül semmiben sem kevesebbek a férfiaknál.

A nyolcszázas évek végén kivételes eset volt, ha egy nő egyetemet végezhetett. Oda sem engedték. A huszadik században viszont berobbantak az egyetemekre. A huszonegyedik században pedig meg fogják határozni a kereskedelmi – és társadalmi rend – eddig férfiak által dominált – területeit. Újjá születik a teljes ökonómia, és ha eszünkbe jut, az emberiség jóléte érdekében kötelékre lépni, olyan hatalom lesz az, amilyet még nem látott a világ.

A nők olyan különleges tulajdonságokkal rendelkeznek – női tulajdonságokkal – amik azóta fejlődtek ki, mióta az ember emberré vált. A női agy másképp gondolkozik. A nők több tényezőt vizsgálnak meg, mielőtt döntenek valamiben. Több változót képesek figyelembe venni és több megoldás lehetőségét fontolják meg, mint a férfiak. A férfiak egyenes úton igyekeznek célhoz érni. A nők egész fonadékokat gondolnak át, és csak azután döntenek. A női agyféltekék között több az idegi kapcsolat, mint a férfiak esetében. A nők képesek több dologgal foglalkozni egyszerre. A férfiak csak egy kérdésre fókuszálják a gondolataikat. A nők kevésbé konvencionálisak, fantáziájuk dúsabb az üzleti életben. Több lelkesedéssel fognak hozzá a megoldásra váró kérdések rendezéséhez. Könnyebben viszonyulnak többértelműséghez, mint a férfiak, akik jobban szeretik a vagy-vagy típusú megoldásokat. A lányok már egészen fiatalon hajlamosak klikkeket alkotni, vezető személyiség választása nélkül. Gondolkozásuk demokratikus. A fiúcsoportokban mindig van egy-két bandavezér, az uralkodó hímek példája szerint. A női demokráciával szemben, a férfiak gondolkodásmódja hierarchikus. A nők között nem gyakran fordul elő a nyertes – vesztes minta. Szívesen cserélnek információkat, többet dicsérnek, hamarabb díjazzák mások teljesítményét. A férfiak harcolnak, védik a területüket, igyekeznek felfele a ranglistán. A helyzetük fontosabb nekik, mint a nőknek.

A jövő azért lesz a nőké, mert jobb a kommunikációs készségük. Hamarabb találják meg a kellő kifejezést, jobb az emlékezőképességük és a nyelvérzékük. Példák az elmondottak illusztrálására: A politikában, a médiában egyre több a nő. Sokasodnak a női riporterek, szerkesztőnők, laptulajdonosok, kiadók női vezetői. A nők legalább 50%-ban iratkoznak be a kommunikációs szakokra. A tudományokban egyszerűen nincs olyan hely, ahol ne dolgoznának női kutatók. És a legjobb tulajdonságukat nem említettük még: az emberek közötti viszonyok optimálisabb voltát. Jobban értik a jelbeszédet, érzelmi rezdüléseket, mimikát. A különböző szervizvállalkozásoknál, már ma, világszerte 60% a nők részvétele. Így az ápolás, ruházat, élelmiszerellátás, gyógyszerkémia és bármilyen szolgáltatásban, kivéve talán a szállítóeszközök és építkezések személyzetét – ott vannak mindenütt, ahol embereknek szüksége van valamire. És az emberi kor kifele tolódik. Több az idős ember, és 10-15 év múlva még több lesz. Nő az igény az ápolásra, segélynyújtásra. Egy tény, mely további munkahelyeket biztosíthat a nőknek. Azért a nőknek, mert több bennük az együttérzés, erősebb az érzelmi vonatkozásuk, beleérzésük, mint a férfiaknak.

A jövő nőneműi - Szobor: Hévíz főteréről
A jövő nőneműi – Szobor: Hévíz főteréről

Három nagy mega – trend befolyásolja a jövőben a nők erősödő befolyását:

1) Az antibiotikumok felfedezése és csecsemőhalál csökkenése után létrejövő fokozott túlélés, ezek a nők ma „középkorúak”, társadalmilag és vagyonilag megalapozottak, kulturálisan egyenlők a férfiakkal és a menopauza után fokozódó tesztoszteronszint hozzájárul, hogy érvényesüljenek. Ebben a korban rengeteg megalapozott és társadalmi kapcsolattal rendelkeznek, és könnyebben érnek el magasabb pozíciókat, mint korábban.

2) Mivel tovább élnek, mint a férfiak, már most óriási választópotenciállal rendelkeznek.

3) Manapság kevesebb gyermeket szülnek a nők, a fertilitás alacsonyabb a fejlett országokban, mint a gyermekhalandóság. Ezért több pénzt képesek befektetni a szülők lányaik képzésébe is.

4) Az alacsony születésszám miatt a munkaerő száma is csökken, így inkább hozzájutnak a nők a civiltársadalom vezetői helyeire.

Mivel gépesített a háztartás és kevesebb az ellátnivaló gyermek, több idő marad a foglalkozás gyakorlásához. Az egész világon újdonság a nők által gyakorolt gondolkozási mód, az együttműködési készség, a kapcsolatteremtés, tárgyalóképesség és a természetes törődés az utódokkal és elöregedettekkel. Hajlékonyabbak, alkalmazkodó képesebbek és képesek a környezet és politikai élet újjáépítésére is!

Vagyis, nők előre, fel a fejjel, eljön még a ti időtök is!

Author

Share