31.6 C
Budapest
csütörtök, július 18, 2024
Home Egyéb A jövő nőneműi!

A jövő nőneműi!

0
A jövő nőneműi!
A jövő nőneműi - Szobor: Hévíz főteréről

Nem igaz, hogy a nők a gyengébbik nem! A fizikai erőn kívül semmiben sem kevesebbek a férfiaknál.

A nyolcszázas évek végén kivételes eset volt, ha egy nő egyetemet végezhetett. Oda sem engedték. A huszadik században viszont berobbantak az egyetemekre. A huszonegyedik században pedig meg fogják határozni a kereskedelmi – és társadalmi rend – eddig férfiak által dominált – területeit. Újjá születik a teljes ökonómia, és ha eszünkbe jut, az emberiség jóléte érdekében kötelékre lépni, olyan hatalom lesz az, amilyet még nem látott a világ.

A nők olyan különleges tulajdonságokkal rendelkeznek – női tulajdonságokkal – amik azóta fejlődtek ki, mióta az ember emberré vált. A női agy másképp gondolkozik. A nők több tényezőt vizsgálnak meg, mielőtt döntenek valamiben. Több változót képesek figyelembe venni és több megoldás lehetőségét fontolják meg, mint a férfiak. A férfiak egyenes úton igyekeznek célhoz érni. A nők egész fonadékokat gondolnak át, és csak azután döntenek. A női agyféltekék között több az idegi kapcsolat, mint a férfiak esetében. A nők képesek több dologgal foglalkozni egyszerre. A férfiak csak egy kérdésre fókuszálják a gondolataikat. A nők kevésbé konvencionálisak, fantáziájuk dúsabb az üzleti életben. Több lelkesedéssel fognak hozzá a megoldásra váró kérdések rendezéséhez. Könnyebben viszonyulnak többértelműséghez, mint a férfiak, akik jobban szeretik a vagy-vagy típusú megoldásokat. A lányok már egészen fiatalon hajlamosak klikkeket alkotni, vezető személyiség választása nélkül. Gondolkozásuk demokratikus. A fiúcsoportokban mindig van egy-két bandavezér, az uralkodó hímek példája szerint. A női demokráciával szemben, a férfiak gondolkodásmódja hierarchikus. A nők között nem gyakran fordul elő a nyertes – vesztes minta. Szívesen cserélnek információkat, többet dicsérnek, hamarabb díjazzák mások teljesítményét. A férfiak harcolnak, védik a területüket, igyekeznek felfele a ranglistán. A helyzetük fontosabb nekik, mint a nőknek.

A jövő azért lesz a nőké, mert jobb a kommunikációs készségük. Hamarabb találják meg a kellő kifejezést, jobb az emlékezőképességük és a nyelvérzékük. Példák az elmondottak illusztrálására: A politikában, a médiában egyre több a nő. Sokasodnak a női riporterek, szerkesztőnők, laptulajdonosok, kiadók női vezetői. A nők legalább 50%-ban iratkoznak be a kommunikációs szakokra. A tudományokban egyszerűen nincs olyan hely, ahol ne dolgoznának női kutatók. És a legjobb tulajdonságukat nem említettük még: az emberek közötti viszonyok optimálisabb voltát. Jobban értik a jelbeszédet, érzelmi rezdüléseket, mimikát. A különböző szervizvállalkozásoknál, már ma, világszerte 60% a nők részvétele. Így az ápolás, ruházat, élelmiszerellátás, gyógyszerkémia és bármilyen szolgáltatásban, kivéve talán a szállítóeszközök és építkezések személyzetét – ott vannak mindenütt, ahol embereknek szüksége van valamire. És az emberi kor kifele tolódik. Több az idős ember, és 10-15 év múlva még több lesz. Nő az igény az ápolásra, segélynyújtásra. Egy tény, mely további munkahelyeket biztosíthat a nőknek. Azért a nőknek, mert több bennük az együttérzés, erősebb az érzelmi vonatkozásuk, beleérzésük, mint a férfiaknak.

A jövő nőneműi - Szobor: Hévíz főteréről
A jövő nőneműi – Szobor: Hévíz főteréről

Három nagy mega – trend befolyásolja a jövőben a nők erősödő befolyását:

1) Az antibiotikumok felfedezése és csecsemőhalál csökkenése után létrejövő fokozott túlélés, ezek a nők ma „középkorúak”, társadalmilag és vagyonilag megalapozottak, kulturálisan egyenlők a férfiakkal és a menopauza után fokozódó tesztoszteronszint hozzájárul, hogy érvényesüljenek. Ebben a korban rengeteg megalapozott és társadalmi kapcsolattal rendelkeznek, és könnyebben érnek el magasabb pozíciókat, mint korábban.

2) Mivel tovább élnek, mint a férfiak, már most óriási választópotenciállal rendelkeznek.

3) Manapság kevesebb gyermeket szülnek a nők, a fertilitás alacsonyabb a fejlett országokban, mint a gyermekhalandóság. Ezért több pénzt képesek befektetni a szülők lányaik képzésébe is.

4) Az alacsony születésszám miatt a munkaerő száma is csökken, így inkább hozzájutnak a nők a civiltársadalom vezetői helyeire.

Mivel gépesített a háztartás és kevesebb az ellátnivaló gyermek, több idő marad a foglalkozás gyakorlásához. Az egész világon újdonság a nők által gyakorolt gondolkozási mód, az együttműködési készség, a kapcsolatteremtés, tárgyalóképesség és a természetes törődés az utódokkal és elöregedettekkel. Hajlékonyabbak, alkalmazkodó képesebbek és képesek a környezet és politikai élet újjáépítésére is!

Vagyis, nők előre, fel a fejjel, eljön még a ti időtök is!

Previous article Milánói Világkiállítás látványterve
Next article I. Építészeti Nemzeti Szalon a Műcsarnokban
Dr. Schneider Izabella Marosvásárhelyen, kisiparos családban látta meg a napvilágot. Magát orvos-írónak tartja, de a sajtóban olykor csak modern polihisztorként említik. Orvosi egyetemet végzett és képzőművészeti iskolában grafikusi diplomát szerzett. 32 évig volt orvos, megszámlálhatatlan kiállítás és több mint húsz különböző témájú könyv kötődik nevéhez. "Orvossá váltam és gyógyítottam, de most leginkább festek és írok."