22.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Adventi fények

Adventi fények

0
Adventi fények

Kedveseim!

A következő írás eredeti szövegét a https://www.unterhaltungspiele.com weboldalon olvastam. Hogy ki az írója, nem tudom, – nem volt odaírva, de annyira kedvesnek találtam, hogy lefordítottam és átírtam helyi viszonyokra. Mosolyogjatok Ti is!

Ebben az évben is szaporodnak a katasztrófákról szóló jelentések. Hóvihar van, forgószél rázza a fákat, néhány ki is törik és ráfekszik átlósan a közutak felületére. A többi szörnyűségről ne is beszéljünk! Legyen szép az Adventetek!

Ölel,

Isa

IMGP7296-2

Első Advent, Vasárnap 10.00 órakor:

A bivalykeresztesi sorházak egyik lakásának ablak – párkányára K. Erna nyugdíjasnak az unokája felszerelt három elektromos gyertyát. Azonnal karácsony előtti hangulat uralkodik a házban, Erna néni tapsikol kis kezeivel, nagy az öröm.

10 óra 14:

Ezt a provokatív karácsonyi offenzívát –miközben a szemetet kivitte, észreveszi a szomszéd Cs. Rezső úr, nosza, több sem kellett, a saját ablakpárkányára állított egy tízkarú dán gyertyatartót, egyenként 15 wattos körtékkel. Egy órával később a lakótelep 134 házának ablakai valamennyien áhítatos karácsonyi fényben úsztak.

19 óra 03:

A tizenegy kilométerre fekvő, bivalynyálasdi – felfalusi erőmű szolgálatos mérnöke észlelt valami zavart a bivalykeresztesi területet ellátó árammérők körül, de eleinte ennek nem tulajdonított semmi jelentőséget.

20 óra 17:

D. Géza és neje, Matild kidíszítik kertjük összes gyümölcsfáját és sikeresen rákötnek a helyi áramkörre egy sorkapcsolásos, 96 halogén, -amúgy a belsőtéri filmezésnél használt, fényszórót. A fák között élő madarak megzavarodva hozzákezdenek a fészekrakáshoz.

20 óra 56:

G. Béla diszkó-tulajdonos elfogadja a kihívást, és részéről a bungalója lapos tetejére felszerel egy – Európában ez a legnagyobb teljesítményű- , „ Metropolis” elnevezésű lézerberendezést, amelynek fényével az általános ünnepi hangulatot igyekszik növelni.

21 óra 23:

A felfalusi erőmű éjszakai szolgálata pezsgőt bont az advent első napjának tiszteletére, valaki feltesz a lemezjátszóra egy „boogi – woogi” cédét, a hangerő hatalmas, a hangulat még inkább Ezért van, hogy senki nem veszi észre: az ötös blokk generátorcsarnokában megszólalt a vészcsengő!!!

22 óra 10:

A 85 éves B. Jenő háborús veterán, 190 darab, még a háborúból megmaradt „Varta” típusú, „Népharag” elnevezésű légvédelmi fényszórójával felvetítette a mélyen ülő, haragos felhőkre a Betlehemi Csillagot.

22 óra 35:

Egy csapat ijedt, enyhén zavart, könnyedén öltözött, kis csomagot cipelő ázsiai üzletember tévelyeg a bivalynyálasdi utcákon. Eredetileg Hong-Kongból érkeztek a Singapur-Airlines egyik repülő gépével, és Sydney felé tartottak, de a pilóta eltévedt, és az alfalusi pékség színes neoncsövekkel kirakott feljáróját nézte leszállópályának.

22 óra 50:

A NASA Voyager 7-es számú térszondája a tejút egyik szegletéről a Föld északi féltekéjén állítólag észlelt egy szupernovát, a hozzáértők Houstonban zavartan vonogatják a vállukat, nem értik, hogy az mi lehet?

22 óra 55:

Könnyedén megrázkódik a föld az erőmű és az egész komplexum körül, a 30 darab 350 megawattos turbina üvöltve termeli az áramot, jóval a teljesítményének határa fölött.

23 óra 06:

A nagy fénytől felébred H. Bettina diáklány, azt hiszi: reggel van már, és álmosan bekapcsolja az előző este már kétszersülttel feltöltött kenyérpirítót.

23 óra 6 perc 30 másodperc:

A villanyok kialszanak, töksötét lesz Bivalykeresztes és Bivalynyálasd felsőn és alsón, de az egész országrészen is. Elég sokára az erőmű borzasztó robbanásának hangja éri el a településeket. Ezután rettenetes csend lesz, a sötét utcákon bolyong egy pár kínai ember, aki eredetileg nem is akart, de most kénytelen volt gyertyát gyújtani.

00 óra 01:

Elmúlt az advent, negyedik vasárnapja!

 

Previous article Téli éjszaka a múzeumban – MODEM előszilveszter
Next article Karácsonyi fűszeres mézeskalács
Dr. Schneider Izabella Marosvásárhelyen, kisiparos családban látta meg a napvilágot. Magát orvos-írónak tartja, de a sajtóban olykor csak modern polihisztorként említik. Orvosi egyetemet végzett és képzőművészeti iskolában grafikusi diplomát szerzett. 32 évig volt orvos, megszámlálhatatlan kiállítás és több mint húsz különböző témájú könyv kötődik nevéhez. "Orvossá váltam és gyógyítottam, de most leginkább festek és írok."