29.2 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022

Adventi fények

Author

Categories

Share

Kedveseim!

A következő írás eredeti szövegét a https://www.unterhaltungspiele.com weboldalon olvastam. Hogy ki az írója, nem tudom, – nem volt odaírva, de annyira kedvesnek találtam, hogy lefordítottam és átírtam helyi viszonyokra. Mosolyogjatok Ti is!

Ebben az évben is szaporodnak a katasztrófákról szóló jelentések. Hóvihar van, forgószél rázza a fákat, néhány ki is törik és ráfekszik átlósan a közutak felületére. A többi szörnyűségről ne is beszéljünk! Legyen szép az Adventetek!

Ölel,

Isa

IMGP7296-2

Első Advent, Vasárnap 10.00 órakor:

A bivalykeresztesi sorházak egyik lakásának ablak – párkányára K. Erna nyugdíjasnak az unokája felszerelt három elektromos gyertyát. Azonnal karácsony előtti hangulat uralkodik a házban, Erna néni tapsikol kis kezeivel, nagy az öröm.

10 óra 14:

Ezt a provokatív karácsonyi offenzívát –miközben a szemetet kivitte, észreveszi a szomszéd Cs. Rezső úr, nosza, több sem kellett, a saját ablakpárkányára állított egy tízkarú dán gyertyatartót, egyenként 15 wattos körtékkel. Egy órával később a lakótelep 134 házának ablakai valamennyien áhítatos karácsonyi fényben úsztak.

19 óra 03:

A tizenegy kilométerre fekvő, bivalynyálasdi – felfalusi erőmű szolgálatos mérnöke észlelt valami zavart a bivalykeresztesi területet ellátó árammérők körül, de eleinte ennek nem tulajdonított semmi jelentőséget.

20 óra 17:

D. Géza és neje, Matild kidíszítik kertjük összes gyümölcsfáját és sikeresen rákötnek a helyi áramkörre egy sorkapcsolásos, 96 halogén, -amúgy a belsőtéri filmezésnél használt, fényszórót. A fák között élő madarak megzavarodva hozzákezdenek a fészekrakáshoz.

20 óra 56:

G. Béla diszkó-tulajdonos elfogadja a kihívást, és részéről a bungalója lapos tetejére felszerel egy – Európában ez a legnagyobb teljesítményű- , „ Metropolis” elnevezésű lézerberendezést, amelynek fényével az általános ünnepi hangulatot igyekszik növelni.

21 óra 23:

A felfalusi erőmű éjszakai szolgálata pezsgőt bont az advent első napjának tiszteletére, valaki feltesz a lemezjátszóra egy “boogi – woogi” cédét, a hangerő hatalmas, a hangulat még inkább Ezért van, hogy senki nem veszi észre: az ötös blokk generátorcsarnokában megszólalt a vészcsengő!!!

22 óra 10:

A 85 éves B. Jenő háborús veterán, 190 darab, még a háborúból megmaradt „Varta” típusú, „Népharag” elnevezésű légvédelmi fényszórójával felvetítette a mélyen ülő, haragos felhőkre a Betlehemi Csillagot.

22 óra 35:

Egy csapat ijedt, enyhén zavart, könnyedén öltözött, kis csomagot cipelő ázsiai üzletember tévelyeg a bivalynyálasdi utcákon. Eredetileg Hong-Kongból érkeztek a Singapur-Airlines egyik repülő gépével, és Sydney felé tartottak, de a pilóta eltévedt, és az alfalusi pékség színes neoncsövekkel kirakott feljáróját nézte leszállópályának.

22 óra 50:

A NASA Voyager 7-es számú térszondája a tejút egyik szegletéről a Föld északi féltekéjén állítólag észlelt egy szupernovát, a hozzáértők Houstonban zavartan vonogatják a vállukat, nem értik, hogy az mi lehet?

22 óra 55:

Könnyedén megrázkódik a föld az erőmű és az egész komplexum körül, a 30 darab 350 megawattos turbina üvöltve termeli az áramot, jóval a teljesítményének határa fölött.

23 óra 06:

A nagy fénytől felébred H. Bettina diáklány, azt hiszi: reggel van már, és álmosan bekapcsolja az előző este már kétszersülttel feltöltött kenyérpirítót.

23 óra 6 perc 30 másodperc:

A villanyok kialszanak, töksötét lesz Bivalykeresztes és Bivalynyálasd felsőn és alsón, de az egész országrészen is. Elég sokára az erőmű borzasztó robbanásának hangja éri el a településeket. Ezután rettenetes csend lesz, a sötét utcákon bolyong egy pár kínai ember, aki eredetileg nem is akart, de most kénytelen volt gyertyát gyújtani.

00 óra 01:

Elmúlt az advent, negyedik vasárnapja!

 

Author

Share