24.3 C
Budapest
szombat, június 22, 2024
Home Egyéb Téli éjszaka a múzeumban – MODEM előszilveszter

Téli éjszaka a múzeumban – MODEM előszilveszter

0
Téli éjszaka a múzeumban – MODEM előszilveszter

Idén is vidám összművészeti dzsemborival zárja az évet a debreceni MODEM. December 27-én már déltől mindenki kedvezményes belépővel nézheti meg az aktuális tárlatokat, a mai kínai képzőművészet látványos alkotásait felvonultató Az új spektákulum című kiállítást, a horror és pszichothriller hatásaival átitatott Halálos természetet és Ország Lili titokzatos labirintusait. A tárlatokon akár szakavatott vezetéssel is végigmehet a látogató, a kísérőprogramok között pedig családi művészeti társasjáték, színházi előadás, filmklub, jazz, szinti-pop és mediterrán zene is szerepel. A kiállítóterek 23 óráig lesznek nyitva.

Halálos természet_enteriőr2
Halálos természet enteriőr

12:00 A kiállítóterek nyitása

Kínai játéktér

Nyitástól zárásig izgalmas társasjátékok kicsiknek és nagyoknak a kínai kiállítás térében. Sokféle pálya, sokféle figura, rengeteg dobókocka – ám a cél ugyanaz: nyerj!

17:30 Falak és szavak Tündérország útvesztőiben

Földszinti kiállítótér

A Debreceni Egyetemi Színház Alkalmi Társulatának előadásában Weöres Sándor versei és dalokba öltöztetett költeményei csendülnek fel zongorán, gitáron és énekhangon. Tündérvilágból indulunk, a szél szárnyán vágunk neki ennek a feje tetejére állt világnak, találkozunk szerelemmel, boszorkányokkal, öregséggel, csendességgel és közben próbálunk vissza-visszapillantani abba a világba, ahonnan indultunk és ahová egyszer majd visszatérünk. Lépjünk be együtt Ország Lili kapuin, barangoljuk be falait, járjuk be együtt a labirintust! Előadják: Éles Gina (zongora, ének) és

Katona Lóránt (gitár)

18:00 Győrffy László és Szöllősi Géza tárlatvezetése

III. emeleti kiállítótér

A horror és pszichothriller hatásaival átitatott Halálos természet című csoportos tárlaton két kiállító

művész, Győrffy László és Szöllősi Géza kalauzolja a látogatókat.

18:30 Eastwing Group koncert

Földszinti fogadótér

Az Eastwing formáció 2005-ben jött létre, olyan kultúrák csodálatos találkozása mentén, mint az indiai illetve a hazai cigányzene, az autentikus magyar folk és a jazz. Jelenlegi felállásában olyan közismert, számos együttesben megfordult zenészek működnek közre, mint Frankie Lato hegedűművész, Agócs Gergely népzenész, énekes, kutató, Eichinger Tibor gitárművész, Mogyoró Kornél ütőhangszeres művész, Kéri Gábor gitárművész és Megyaszay István basszusgitár- művész. Műsorukban saját kompozíciók, folk- és jazz-interpretációk mellett Agócs Gergely által gyűjtött ázsiai dallamok feldolgozását és Petőfi-versmegzenésítést is találunk.

19:30 Áfra János tárlatvezetése

Földszinti kiállítótér

A Körkörös romok. Ország Lili falai című kiállításon Áfra János költő, művészeti író munkatársa vezeti végig az érdeklődőket.

20:00 LED koncert

Multimédia-terem

Komódi Károly és Szénási Miklós új együttese inspirációit elsősorban a nyolcvanas évek szintetizátoralapú popzenéjében keresi, mindez teljesen XXI. századi kivitelben és hangszereléssel szólal meg. Bemutatkozó koncertjükön izgalmas vizuális háttérrel is szolgálnak.

21:00 Malaga Quintet koncert

Földszinti fogadótér

Akusztikus mediterrán utcazene spanyol, portugál, kubai, dél-amerikai, valamint afro-salsa-punk dalokkal Debrecenből, egzotikus ütőhangszerekkel, a nyarat megidézve a MODEM leghosszabb téli éjszakáján.

21:30 MODEM Filmklub Extra – Ai Wei Wei: Never Sorry

Multimédia-terem

A film Ai Weiwei, az ismert kortárs kínai képzőművész mindennapjait követi nyomon. Ai Weiwei építész, szobrász, fényképész, konceptuális alkotó, emberi jogi aktivista, blogger és óriási twitterező. Nem fél kritizálni a kínai kormányt, szembeszáll a jogsérelmekkel és küzd a művészet eszközeivel az elnyomás ellen. Őszinte és fontos film a függetlenségről, az egyén, illetve a közösség érdekeiről és a művészetről.

22:00 Kukla Krisztián tárlatvezetése

II. emeleti kiállítótér

A mai kínai képzőművészetet látványosan bemutató, frissen megnyílt Az új spektákulum című kiállításon Kukla Krisztián esztéta, a MODEM igazgatója tart tárlatvezetést.

22:30 Fűszer-Csemege Zenei Foglalkozás

Földszinti fogadótér – Zöld Szamár kávézó

A nyári kerti mulatságok emlékének téli megidézése teljes mértékig jelen idejű zenékkel, babzsákos hangulattal és lávalámpával. Kisszántó és dr. Juzztice, a Dub Székház csapatából akár hajnalig is ismeretet terjesztenek, amennyiben erre mutatkozik igény.

23:00 A kiállítóterek zárása

Felnőtt belépő: 1.800 Ft, debreceni lakcímkártyával 1.500 Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 1200Ft. A belépőjegy az összes kiállítás megtekintésére is feljogosít. A kiállítások már déltől a kedvezményes, előszilveszteri belépőjeggyel látogathatóak. A kiállítóterek 23 óráig tartanak nyitva.